CELA REPUBLIKA SRPSKA POSLALA JASNU PORUKU Ne pristajemo na ucene!
Foto: Printscreen

Gotovo da nije bilo lokalne zajednice iz koje tokom dana nisu pristizali autobusi.

Iz prijedorske Boračke organizacije, odakle je i potekla inicijativa za skup podrške, kažu da nema komada zemlje u Republici Srpskoj koji nije krvlju natopljen i zato se ne sme dozvoliti da se krčmi njena imovina.

- Republika Srpska nije poklonjena nikome, stvorena je životima 23 hiljade saborca, drugova... Ovom prilikom poručujem: Odmaknite se od Srpske, pustite nas da živimo sa našim komšijama, nemojte biti tutori koji ne misle ništa dobro Republici Srpskoj - naglasio je Zoran Predojević iz Boračke organizacije grada Prijedora.

Na samovolju međunarodnog protektorata građani Srpske odgovorili su mirno i dostojanstveno. Skup “Sloboda” protekao je bez ijednog incidenta, a policija Srpske odgovorno je obavila svoj deo posla. Angažovana je i Specijalna antiterotistička jedinica sa oklopnim vozilima Despot. Iako je ranije najavljeno prisustvo snaga EUFOR-a, na jučerašnjem skupu nisu uočeni.

- Bili ste svi prisutni, ne znam da li ste igde uslikali pripadnike EUFOR-a u uniforrmi. Nisu bili vidljivi. A, da li je neko od njih bio eventualno u civilu? Svi koji su želeli da prisustvuju skupu mogli su da dođu na bilo koji način - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading