PRIZNANJE POSVETIO LEKARIMA Dr Mihailo Jovanović dobitnik Nagrade grada Beograda - despot Stefan Lazarević
Alo!

 

Dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu, dobitnik je ovogodišnje prestižne Nagrade grada Beograda - despot Stefan Lazarević, koja se dodeljuje se za najvrednije dostignuće u umetnosti, nauci, medicini, arhitekturi i urbanizmu, poljoprivredi, novinarstvu, obrazovanju, sportu i zaštiti životne sredine.

Jovanović je nagrađen za izuzetan doprinos u organizaciji i realizaciji vakcinacije stanovništva u Beogradu u 2021. u okolnostima proglašene svetske pandemije virusa SARS-CoV-2/COVID-19.

- Hvala gradu Beogradu na ovom prestižnom i značajnom priznanju. Kad je ceo svet pogodila pandemija koronavirusa, Srbija je, zahvaljujući dobroj organizaciji i agilnosti javne uprave, ali i velikoj predanosti svakog pojedinca, uspela da odreaguje brzo. Organizovala se tako da građani što manje osete velike promene u svakodnevnom životu. Kancelarija za IT i eUpravu, kao lokomotiva digitalizacije javne uprave, uspela je građanima i privredi da ponudi veliki broj elektronskih usluga u trenutku proglašenja vanrednog stanja, u veoma kratkom vremenskom periodu. Tako smo i ceo IT sistem za proces masovne imunizacije stanovništva protiv kovida 19, uz nesebičnu podršku kabineta predsednice Vlade i Generalnog sekretarijata Vlade, uspostavili za nepune dve nedelje - istakao je Jovanović.

PRIZNANJE POSVETIO LEKARIMA Dr Mihailo Jovanović dobitnik Nagrade grada Beograda - despot Stefan Lazarević

Alo!

 

 

Prema njegovim rečima, naš IT sistem je veoma kompleksan, prati ceo lanac imunizacije od ulaska vakcina u zemlju, njihovog čuvanja i trebovanja na više od 200 vakcinalnih punktova u zemlji, pozivanja građana putem SMS i imejl poruka na vakcinaciju u tačno određeno vreme, pa do utroška vakcina i evidentiranja svakog pojedinca u sistemu.

- U svakom trenutku smo znali gde imamo i koliko kojih vakcina, ko je kada primio, kad treba da primi drugu ili treću buster dozu, pa do štampanja i slanja potvrda o vakcinaciji ili Digitalnog zelenog sertifikata - izjavio je Jovanović.

PRIZNANJE POSVETIO LEKARIMA Dr Mihailo Jovanović dobitnik Nagrade grada Beograda - despot Stefan Lazarević

Alo!

 

Napominjući da je IT sistem bio ključan za dobru organizaciju velikog i složenog procesa, Jovanović je podsetio i na činjenicu da je Srbija istaknuta kao država sa najboljim i najpravednijim procesom masovne imunizacije protiv kovida 19.

Iskoristivši priliku da podseti i na najveće heroje pandemije kovida, naše lekare i drugo medicinsko osoblje koje je podnelo najveću žrtvu, Jovanović je svoju nagradu posvetio upravo njima. 

Vredno priznanje

Nagrada grada Beograda - despot Stefan Lazarević dodeljuje se i za herojsko delo, za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Beograda i za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd. Dobitnici mogu da budu pojedinci ili grupa (za zajedničko delo). U obzir dolazi delo koje je postalo dostupno javnosti prvi put na teritoriji grada Beograda u periodu od 1. januara do 31. decembra 2021. godine.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading