MINISTARKA VUJOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA OPŠTINA: Rešavamo ekološke prijave građana, stiglo ih je skoro 1800
MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Vujović je istakla da je putem Ekološkog sistema do sada stiglo skoro 1.800 prijava građana, od čega je deo zahteva rešen, a deo je u proceduri.

"Primetili smo da je mnogo prijava koje se ponavljaju, odnosno da više građana ukazuje na isti problem i te probleme moramo hitno da rešavamo. Za nas je u ovom poslu ključna dobra saradnja sa lokalnim samoupravama i zato vas još jednom pozivam da budemo ažurni i da radimo zajedno kako bismo građanima što pre mogli da damo povratnu informaciju povodom njihovog zahteva", poručila je Vujović na sastanku, a saopšteno iz Ministarstva.


Kako je kazala, radom Ekološkog informacionog sistema dobija se bolji uvid u to koji su ekološki problemi u lokalnim sredinama, što olakšava da se na republičkom i lokalnom nivou planiraju sredstva u budžetu za tu namenu.
MINISTARKA VUJOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA OPŠTINA: Rešavamo ekološke prijave građana, stiglo ih je skoro 1800

MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

 

Vujović je istakla da su predstavnici Ministarstva u više upravnih okruga održali obuke inspektora za rad na aplikaciji „gReact” (Green Reaction), kako bi mogli efikasnije da reaguju na prijave građana.

"Nastavićemo sa obukama inspektora širom Srbije, jer smo po prvi put uveli ovakav sistem i od velikog je značaja da on funcioniše. Potrebno je maksimalno zalaganje lokalnih samouprava i njihovih inspekcija, kako bismo udruženim snagama rešavali probleme koji smetaju građanima. Važno je da svi zajedno brinemo o životnoj sredini za dobrobit naših građana", rekla je Vujović.

Ministarka je danas razgovarala sa predstavnicima svih beogradskih opština, ali i sa gradonačelnicima i predsednicima opština iz Borskog, Zaječarskog, Zlatiborskog Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog, Pčinjskog i Kosovoskomitrovačkog okruga.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading