Loznica - Gradonačelnik organizovao prijem za srednjoškolce
Grad Loznica

Grad Loznica na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem već godinama unazad kroz različite podsticaje omogućava lakše i bolje školovanje. Pored širenja i opremanja škola, finansijske podrške učenicima i studentima i stvaranja Tima za budućnost Loznice, podizanja bezbednosti u gradskim i seoskim sredinama, u susret dolazećim praznicima Novoj godini i Božiću, danas su za 60 srednjoškolaca iz manje imućnih porodica, uručeni novogodišnji paketi, uz novčanu nagradu i vaučer. U prigodnoj reči koju je gradonačelnik uputio učenicima i njihovim profesorima izneta je topla, prava roditeljska poruka.

- „Cilj je da vam u ovoj odlazećoj godini svi mi zajedno kažemo da vas puno volimo, da vas cenimo i da vi niste sami. Ovo je vaš grad , ovo je vaša zemlja, a mi smo tu da vama služimo i da za vas gradimo budućnost, ne kroz priču već konkretna ostvarenja. Ja sam zamolio da nam se ovde pridruži desetak vaših starijih drugara koji su završili srednje i akademske škole sa prosekom ocena iznad devet, upisali master i doktorske studije, i bez ikakve protekcije dobili šansu da rade u svom gradu i za svoj grad, da rade za vas. Neizmerno sam srećan što ću se danas bar malo družiti sa vama. Niste slučajno izabrani u ime vaših škola. Želja mi je da vam kažemo da život uvek ima smisla, da ga treba s optimizmom i vedrinom prihvatiti na svakom mestu, da treba uvek definisati cilj da bi se do njega i došlo. Svako ko je jasno definisao svoj cilj na taj način, stigao je do svog cilja. Razlika je jedino u prolaznom vremenu. Nekada nam sve ide na ruku, nekada se naiđe na probleme. ali zamislite, kakav bi život bio da i toga nema. I kada se posrne i slučajno padne, bitno je da se ustane, i nastavi napred" rekao je gradonačelnik Petrović.

Loznica - Gradonačelnik organizovao prijem za srednjoškolce

Grad Loznica

 

Svoje obraćenje gradonačelnik je završio emotivnim rečima - „ Ovaj grad vas voli i ovo je najmanje što smo mogli da uradimo za vas. Pokloni koji su za vas su obasuti toplinom iz srca, oni su nešto što će, nadam se, ugrejati vaša srca i dati novu snagu da se borite. Vaši profesori, nastavnici i direktori rekli su mi da ste dobra deca, da ste borci a takvi nam trebaju."

Poželevši im svaku sreću i na svakom mestu, gradonačelnik Vidoje Petrović sa saradnicima iz Gradske uprave uz poziv na zajednički koktel u Naučnoobrazovnom centru je čestitao praznike svim prosvetnim radnicima i roditeljima svih đaka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading