BESPLATNI KURSEVI ZA SUPER MAME Udruženje Asocijacija mama Srbije pomaže majkama da se zaposle ili pokrenu sopstveni biznis
Foto: Pixbay

Kroz desetine kurseva kojima se pristupa potpuno besplatno, omogućeno je da mlade mame steknu različita znanja i veštine i lakše dođu do željenog posla ili započnu sopstveni biznis.

Kursevi pokrivaju različite oblasti - od digitalnih tehnologija, preko procedure apliciranja za posao do edukacija iz oblasti preduzetništva.

- Trudili smo se da teme budu različite i korisne za sve mlade mame. Kursevi pokrivaju digitalni marketing, rad na WEB sajtu, SEO osnove, pokretanje sajta, editovanje video-formata, sve procedure kad osoba traži posao ili želi da postane preduzetnik, a tu je i odličan kurs Excel-a, kao i mnoge druge teme koje će i te kako doprineti razvoju novih znanja i veština, kažu iz Udruženja "Asocijacija mama Srbije".

Projekat "Super mama" je samo jedna od aktivnosti udruženja, koje na različite načine doprinose majčinstvu u Srbiji.

- Naša misija je da omogućimo majkama u Srbiji da bolje i kvalitetnije žive. Trudimo se da pokrijemo sve oblasti koje doprinose ostvarenju ovog cilja, kako kroz različite projekte, tako i kroz različite humanitarne akcije kojima pomaže posebno ranjivim kategorijama majki - objašnjavaju iz udruženja.

BESPLATNI KURSEVI ZA SUPER MAME Udruženje Asocijacija mama Srbije pomaže majkama da se zaposle ili pokrenu sopstveni biznis

Alo

 

Kako objašnjavaju, projekat "Super mama", koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, razvijaće se i dalje, kroz nove predavače i obuke, ali i kroz mogućnost da sve zainteresovane mame kontaktiraju s mentorima i postave pitanja u vezi sa oblastima iz kurseva.

- Naša ideja je da platforma koju smo kreirali postane mesto kome će se mame uvek vraćati kako bi sticale nova znanja i veštine i dopunjavale postojeća. Trudićemo se da uvek ponudimo teme koje su aktuelne i povezane sa zahtevima tržišta rada, a posebno je bitno da ćemo nastaviti da, uz kontakte sa nekim od najvećih poslodavaca u zemlji, aktivno pratimo potrebe današnjih radnih mesta, poručuju iz Udruženja "Asocijacija mama Srbije".

Činjenice

Bez obzira na to da li su zaposlene ili ne, žene, u odnosu na muškarce, dvostruko više vremena rade u kući, a upola manje vremena provode na plaćenim poslovima. Za zaposlene žene, rad u kući postaje druga smena.

Žene koje su u braku i imaju dete uzrasta do sedam godina, najviše vremena provode u neplaćenim poslovima - skoro celu radnu smenu.
Kada je reč o jednoroditeljskim porodicama, u 79% slučajeva čine ih samohrane majke sa decom.

Samozaposlenost je dvostruko veća kod muškaraca nego kod žena - 28% muškaraca i 13% žena starosti između 15 i 64 godine je samostalno zaposleno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading