Majci Ljube Zemunca stigla čudna razglednica nakon njegove smrti! (FOTO)
Facebook

Još u ranoj mladosti krčio je sebi pu u podzemlju, gotovo da nije bilo momka koji nije čuo za Ljubu koji je trenirao boks, a on se nikada nije kolebao da na čuvenu "ferku" odmeri snagu sa bilo kim. Vremenom, Beograd mu je postajao tesan, zakon mu je bio za petaka, a vrlo često se znao naći iza rešetaka.

Sedamdesetih godina prošlog veka odlazi u Milano gde je postao poznat po pljačkama banaka i radnji, pa je biznis preneo i u Austriju. Međutim, kada je postao poznat italijanskoj i austrijskoj policiji, on odlazi u Nemačku, preciznije u Frankfurt, grad sa mnogo Jugoslovena “na privremenom radu”. U Frankfurtu je i ubijen 10. novembra 1986. ispred suda, a u njega je pucao Goran Vuković poznatiji kao Majmun.

Mesec dana kasnije 16.12.1986., poslata je razglednica Rosi, majci Ljube Zemunca, a gde između ostalog piše:

“Poštovana majko, kamo sreće da Vam nikada ne pišem. Nisam ga poznavao, lično sreo, niti mrzeo. O njemu sam slušao dole u šabačkoj nahiji 1968. Ali njegova pogibija ošinula me poput groma. Bolno je saznanje da više nema našega junaka. Došla vremena da majmuni ubijaju ljude. Ustvari, vašeg Ljubu su ubili Udbini majmuni ili Naci-majmuni nemačke policije. Smetao je više prvima nego ovim potonjim. Zapalih mu danas sveću za pokoj duše njegove. Budi hrabra i ponosna na sina svoga!"

Šta je pisalo u celoj razglednici, pročitajte ovde

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading