HULIGANI OŠTETILI NOVU ŽELEZNIČKU STANICU Razbili nova staklena vrata na staničnoj zgradi u Ovčar Banji
EPA/Kimmo Brandt

Ovo je već drugi put od početka rekonstrukcije stanične zgrade da je objekat oštećen, navode iz "Infrastrukture železnice Srbije", koja je naoštrije osudila vandalski čin i od nadležnih organa očekuje da se počinioci u najkraćem roku pronađu.

„Infrastruktura železnice Srbije“ daće punu pomoć i podršku nadležnim organima da se počinioci što pre otkriju i privedu.

"U trenutku kada „Infrastruktura železnice Srbije“ i država izdvajaju skoro 17 miliona dinara za obnovu železničke stanice koja je pre toga bila potpuno ruinirana, napuštena i uništena, ovakav čin divljaštva za svaku je osudu i ne može da ima apsolutno nikakvo opravdanje", kaže se u saopštenju.

Neshvatljvo je, ističu, da bilo kome i iz bilo kojih pobuda ne odgovara da Ovčar Banja ima lepu, modernu i savremenu stanicu.

"Železnička stanica u Ovčar Banji pune 43 godine, od kako je izgrađena do sada nikada nije bila rekonstruisana, a deceniju i po u njoj nije bilo železničkog osoblja ni čuvarske službe. I sada, kada je konačno sređujemo i gradimo nakon više od četiri decenije, neko sebi daje za pravo da ruši jedan od budućih najlepših objekata u Ovčar Banji! Stanica koja će biti uređena, u kojoj će biti i železničari, i čuvarske službe, sa video nadzorom. Ovakve stvari nekažnjeno ne smeju da se događaju", kaže se u saopštenju.

Sama stanična zgrada i stanični plato biće kompletno uređeni, sanirana fasada, krov, unutrašnji zidovi i podovi, a novi izgled dobiće i celokupan prostor oko stanice.

Slomlkeni prozori neće ugroziti skori i uspešan završetak radova na rekonstrukciji stanice.

"Ovo niti je prvi, a teško da će biti i poslednji put da se železnička imovina i objekti uništavaju. Takve slučajeve već imamo i na objektima koji pripadaju pruzi za velike brzine, čija je izgradnja takođe u završnoj fazi", navodi "Infrastruktura železnice Srbije",

I dok država izdvaja milijarde evra da bi izgradila novu, modernu, efikasnu i savremenu železnicu, nahglašavaju, neko daje sebi za pravo da ruši i uništava objekte koji su za opšte dobro i u interesu svih građana Srbije.

„Infrastruktura železnice Srbije“ čini sve što je u našoj moći da to sprečimo i vandalizmu stanemo na put, a u tome očekujemo punu pomoć, podršku i saradnju i svih državnih organa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading