Preminuo novinar Miloš Vasić
Printscreen

Novinar Miloš Vasić preminuo je danas u Beogradu u 74. godini posle duge i teške bolesti. Vest je potvrdila redakcija nedeljnika Vreme.

Vasić je novinarstvom počeo da se bavi 1969. godine. Bio je jedan od osnivača Vremena gde je proveo skoro tri decenije. Pre toga 15 godina je proveo u nedeljniku NIN.

Tokom karijere je pokrivao sve važne teme uključujući demonstracije 9. marta 1991. godine, rat u Hrvatskoj i BiH, sukob na KiM... Svoje tekstove nakon atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića i tokom operacije "Sablja" uzeo je kao osnovu za knjigu "Atentat na Zorana" koja mu je donela mnogobrojne novinarske nagrade u Srbiji.

Autor je i više knjiga o oružju, zatim romana "Ptica panike" i zbirke kolumni "Moj muški život".

- Kao novinar bio je oštar i precizan sa prepoznatljivim stilom. Kao kolega bio je sve suprotno od toga: blag poput roditelja, mudar savetnik i nežan kritičar, onaj od kog su svi mlađi članovi redakcije učili, svesni da nikada neće biti ni blizu kao Miša - navela je reakcija Vremena.

Iza Miloša Vasića ostalo je petoro dece i mnogobrojni unuci.

Vreme komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miljan J

25.09.2021 19:57

Jedan od najboljih istraživačkih novinara sa ovih prostora koji je smeo da objavi ono što se šaputalo u kuloarima u četri oka