SRPSKI VESLAČ SLOMLJEN NAKON FINALA! Mačković nije mogao da zadrži suze, Vasić poručuje: Sport je ponekad surov!
Tanjug/Ap

 

Srpski veslač Miloš Vasić rekao je danas da se karantin po dolasku u Japan zbog korona virusa osetio "u najgorem momentu", u finalu Olimpijskih igara, i istakao da žali zbog neosvojene medalje.


- Ovo nije bila najbolja trka. U najgorem momentu se osetilo sve što nas je pratilo. Izolacija, karantin... Veliki je uspeh ući u finale nakon svega. Izmedju kvalifikacija i polufinala imali smo dužu pauzu, dok to nije bio slučaj izmedju polufinalne i finalne trke. Falilo nam je svežine. Treba biti realan, ostaje velika žal za medaljom, jer smo pokazali da imamo kvalitet - rekao je Vasić, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Dvojac bez kormilara koji čine Martin Mačković i Miloš Vasić zauzeo je petu poziciju u finalu trke na Olimpijskim igarama. Oni su finalnu trku izveslali s vremenom 06:22,34.

Tanjug/Ap

 


Svi članovi srpske veslačke reprezentacije imali su težak start Olimpijskih igara pošto je Vasić po dolasku u Tokio bio pozitivan na korona virus. Zbog toga je kompletna ekipa bila u karantinu dve nedelje bez ijednog treninga u krucijalnim momentima pred sam početak Igara.

- Pariz je blizu, za tri godine, i to je naš sledeći cilj - istakao je Vasić.

Mačković je istakao da je srpski dvojac predano radio pred Igre i da je rasplet situacije pri dolasku u Tokio sigurno uticao na rezultat.

- Svakog dana smo radili predano, budili se sa istim ciljem na pameti, davali smo sve od sebe. Prošli smo kroz težak period na samom početku Igara, sve je to uticalo na nas. Ne smemo biti nezadovoljni petim mestom, ali ostaje žal nakon svega - rekao je Mačković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading