VUJOVIĆ U PLANDIŠTU Sprovodićemo akcije čišćenja divljih deponija, dok sve ne očistimo!
MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

- Danas smo na jednom od najvažnijih zadataka, i čistimo za budućnost. Procene su da u Srbiji ima oko 3.500 deponija i smetlišta. Tokom septembra, očistićemo 500, u 43 lokalne samouprave, i nadam se da će situacija biti bolja. U Plandištu čistimo pet divljih deponija, a ova na kojoj smo danas, bila je predviđena za građevinski otpad, koji bi se uklanjao određenom dinamikom. Međutim, videli smo da tu ima i komunalnog i životinjskog otpada, pa sa jedne strane imamo prelepu prirodu, a sa druge zagađenje zemlje, vode. I zato je neophodno da je očistimo i saniramo, ali i da svi zajedno radimo na tome da sačuvamo očišćene lokacije – rekla je Vujović.

MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

 

 

Ministarka je istakla da, pored sufinansiranja akcije čišćenja divljih deponija, lokalna samouprava može da konkuriše i za video nadzor za očišćene lokacije.

MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

 

 

- Tražila sam od lokalnog rukovodstva pojačaju kontrolu, da komunalna inspekcija više bude na terenu, kako bi očišćene lokacije sačuvali. Moramo i da kontrolišemo jedni druge i da zajedno vodimo ovu borbu. Građani su nam saveznici, a mi ćemo svakako nastaviti sa akcijama čišćenja iz meseca u mesec, sve dok ne očistimo i poslednju divlju deponiju, kako bismo menjali ekološku sliku Srbije na bolje– rekla je Vujović.

Komentari (0)

Loading