MINISTARKA VUJOVIĆ: Kreće izgradnja kanalizacione mreže u opštini Pećinci
MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Ugovor sa izvođačima radova potpisao je direktor vladine Кancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević. Potpisivanju je prisustvovao i predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić.

Vujović je navela da su sredstva za realizaciju ovoj projekta obezbedila je Vlada Srbije, preko Ministarstva zaštite životne sredine, iz kreditne linije Razvojne banke Saveta Evrope. Iz ovih sredstava, biće realizovan niz zelenih kapitalnih projekata.

MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

 

- Potpisivanjem ovog ugovora stekli su se uslovi da krenemo u izgradnju 24 kilometra kanalizacione mreže u dva naselja opštine Pećinci. Investicija je vredna 740 miliona dinara, i rešiće problem nedostajuće kanalizacione mreže građanima koji žive u Popincima i Prhovu. Кroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine uložićemo u narednom periodu 200 miliona evra u izgradnju nedostajuće komunalne infrastrukture i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda širom Srbije. To su izuzetno značajni projekti kojima podižemo standarde zaštite životne sredine, a samim tim i kvalitet života građana – rekla je Vujović.

 

Pratite nas i na Telegramu!

 

Komentari (0)

Loading