OTKRIVENO ZAŠTO SU SESTRA I BRAT POBEGLI IZ NIŠA Majka ih terala da prosjače?!
MUP Niš

Devetogodišnja devojčica iz Srbobrana i njen petogodišnji brat, čiji je nestanak policiji prijavljen 2. avgusta, pronađeni su sinoć u Beogradu. Kako saznajemo, deca su sama autobusom otišla u ovaj grad i sklonila se kod rođaka jer nisu želeli da više budu sa majkom koja ih je dovela u Niš.

- Nakon što su mediji objavili fotografiju nestale dece, jedan čovek je u komentaru ispod teksta naveo da je 2. avgusta putovao sa njima autobusom koji je saobraćao na relaciji Niš – Subotica. Policija ga je kontaktirala, on je potvrdio navode u komentaru i kazao da su deca sišla iz autobusa u Beogradu.

- Inspektori niške Kriminalističke policije ponovo razgovarali sa majkom nestale dece kako bi saznali kod koga bi mališani mogli da borave u ovom gradu. Ona im je kazala da tamo ima rođake i dala im njihov kontakt. U saradnji sa beogradskim kolegama, niška policija je pronašla čoveka kod koga su deca otišla, a on im je potvrdio da se nalaze kod njega. U slučaj se uključio i beogradski Centar za socijalni rad koji je preuzeo dalju brigu o deci – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kako se nezvanično saznaje, deca su navela da su pobegla od majke jer ih je navodno terala da prosjače.

Ona je novinarima kazala da je pre mesec dana došla iz Beograda u niško selo Gornji Matejevac i to sa troje dece.

- Udala sam se za jednog čoveka, ali nam nije išlo pa smo se rastali. Nakon toga sam boravila u Nišu u centru grada, pa sam srela jednog dečka i počela sa njim da živim. Deca su imala običaj da idu po gradu da šetaju i igraju se. Tog dana kada su nestali, sinčić i ćerkica su od ranog jutra tražili da ih pustim da idu u park Čair da se igraju. Dozvolila sam im i dala im 700 dinara da se provedu. Kako se nisu vraćali kući otišla sam da ih tražim. Celog dana sam obilazila mesta gde sam znala da vole da idu ali ih nisam našla pa sam njihov nestanak prijavila policiji – rekla je juče majka mališana. Kazala je da joj je nedavno umrla i šestomesečna ćerkica ali nije umela da objasni zbog čega je dete preminulo.

 

Komentari (0)

Loading