DELTA SOJ SE UBRZAVA, ŠIRE GA NEVAKCINISANI  Popović upozorava da je vakcina neophodna
Printksrin

Savetnik Unicefa za imunizaciju Dragoslav Popović izjavio je da će četvrti talas korone biti "talas nevakcinisnaih" .

 "Ovo će biti talas nevakcinisanih, oni će da generišu delta soj virusa i možda još neki novi koji će se pojaviti", rekao je Popović i naglasio da je imunizacija u Srbiji usporena a da se delta brzao i da je četvrti talas epidemije tu.

Popović je za RTS kazao da vakcine deluju protiv ovog soja virusa i poručio onima koji se nisu vakcinisali da, ako odu sutra da prime vakcinu, mogu da podignu imunitet pre nego što ovlada novi soj.

Prema njegovim rečima, najvažnije su prva i druga doza vakcine "a tek onda će se sagledati ko bi mogao da bude kandidat za treću dozu". To bi mogle biti starije osobe jer im je imuni odgovor usporeniji. 
Istakao je da je virus "pod pritiskom", da se veliki broj ljudi u svetu vakcinisao, ali da to nije dovoljno i da on traži načina da opstane. 

Popović je rekao i da podržava obaveznu vakcinaciju za zdravstvene radnike koju su uvele pojedine zemlje. "Niko nema pravo da širi virus i predstavlja opasnost po druge ljude. Pre svega treba zdravstveni radnici da se vakcinišu, oni su na prvoj liniji fronta", naglasio je.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Kraljevčanin

16.07.2021 10:20

Ma hajde, šire ga nevakcinisani!!! Malčice je drukčije u praksi.

nenica

16.07.2021 15:17

Indusi u BGD ???? Zar u Indiji nije dominanatna delta soj ??? Tamo PCR za 10 USA.