"STRAVIČNO! ČIJA SU OVO DECA?" Prilog ugledne američke televizije iz 2008. pokazao sav užas iz domova za decu, a sve u vreme ĐILASOVE VLADAVINE
Printscreen

Da te informacije nisu tačne govore fotografije koje je Alo! objavio, a kojima je pokazano da dok je Dragan Đilas bio na vlasti se nije vodilo računa o pomenutim institucijama.

Tanjug

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je užasnut fotografijama doma za ometenu decu koje su nastale iz perioda vlasti Dragana Đilasa, Marinike Tepić i Vuka Jeremića, i da će on lično proveriti uslove u ustanovama danas.

Podsetimo, pre 13 godina je američka televizija napravila prilog o domovima za nezbrinutu decu i decu ometenu u razvoju, koji je šokirao gledaoce širom sveta zbog nehumanih uslova u kojima su se deca nalazila. 

Na ovo je podsetio i jedan korisnik društvene mreže tviter, pa je podelio isečak iz pomenutog priloga uz komentar:

"Stravično: "Čija su ovo deca?" Reportaža NBC iz srpskih ustanova za decu ometenu u razvoju, snimljena 2008. godine. Da li se nešto promenilo za 13 godina?", napisao je Miodrag Bebić.

 

 

Podsetimo, na inicijativu ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević, danas je održan sastanak sa predstavnicima Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom, u čijem izveštaju su iznete tvrdnje o zlostavljanju dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u ustanovama socijalne zaštite.

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Kisić Tepavčević je naglasila da je Ministarstvo uvek spremno za razgovor sa svim organizacijama koje se bave zaštitom korisnika socijalne zaštite.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Миљана

02.07.2021 09:03

Стварно стравичан призор. Мучно је гледати.

Milica

02.07.2021 09:48

Gde ce mu dusa zla, nije dosta sto su ih napustili najvoljeniji jos im i grad okrenuo leđa kada im je najvise trebao. Strasno!

Maja

02.07.2021 10:46

Nista lepo, normalno i nismo ocekivali od Djilasa. Uzas!

bane

02.07.2021 11:24

Ovo je jos jedan dokaz da Djilas i njemu slicni nicim dobrim nisu zaduzili ovu zemlju,posledice njihove vlasti su i dan danas vidljive

Milesa

02.07.2021 11:56

Djilas treba da se stidi ,ovo je strasno.