"STRAVIČNO! ČIJA SU OVO DECA?" Prilog ugledne američke televizije iz 2008. pokazao sav užas iz domova za decu, a sve u vreme ĐILASOVE VLADAVINE
Printscreen

Da te informacije nisu tačne govore fotografije koje je Alo! objavio, a kojima je pokazano da dok je Dragan Đilas bio na vlasti se nije vodilo računa o pomenutim institucijama.

Tanjug

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je užasnut fotografijama doma za ometenu decu koje su nastale iz perioda vlasti Dragana Đilasa, Marinike Tepić i Vuka Jeremića, i da će on lično proveriti uslove u ustanovama danas.

Podsetimo, pre 13 godina je američka televizija napravila prilog o domovima za nezbrinutu decu i decu ometenu u razvoju, koji je šokirao gledaoce širom sveta zbog nehumanih uslova u kojima su se deca nalazila. 

Na ovo je podsetio i jedan korisnik društvene mreže tviter, pa je podelio isečak iz pomenutog priloga uz komentar:

"Stravično: "Čija su ovo deca?" Reportaža NBC iz srpskih ustanova za decu ometenu u razvoju, snimljena 2008. godine. Da li se nešto promenilo za 13 godina?", napisao je Miodrag Bebić.

 

 

Podsetimo, na inicijativu ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević, danas je održan sastanak sa predstavnicima Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom, u čijem izveštaju su iznete tvrdnje o zlostavljanju dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u ustanovama socijalne zaštite.

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Kisić Tepavčević je naglasila da je Ministarstvo uvek spremno za razgovor sa svim organizacijama koje se bave zaštitom korisnika socijalne zaštite.

 

 

Komentari (5)

Loading
Миљана

02.07.2021 09:03

Стварно стравичан призор. Мучно је гледати.

Milica

02.07.2021 09:48

Gde ce mu dusa zla, nije dosta sto su ih napustili najvoljeniji jos im i grad okrenuo leđa kada im je najvise trebao. Strasno!

Maja

02.07.2021 10:46

Nista lepo, normalno i nismo ocekivali od Djilasa. Uzas!

bane

02.07.2021 11:24

Ovo je jos jedan dokaz da Djilas i njemu slicni nicim dobrim nisu zaduzili ovu zemlju,posledice njihove vlasti su i dan danas vidljive

Milesa

02.07.2021 11:56

Djilas treba da se stidi ,ovo je strasno.