ISPLIVALE FOTKE KOJE SU OTKRILE JEZIVU ISTINU Đilas pokušao da sakrije, ali se saznalo šta se dešavalo u Domu za decu ometenu u razvoju
TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je užasnut fotografijama doma za ometenu decu koje su nastale iz perioda vlasti Dragana Đilasa, Marinike Tepić i Vuka Jeremića, i da će on lično proveriti uslove u ustanovama danas.

Samozvani lider opozicije Dragan Đilas je potom, u bednom pokušaju odbrane, istakao da je on bio "samo" gradonačelnik Beograda, te da ga ne zanima ono što se dešavalo u Srbiji.

ISPLIVALE FOTKE KOJE SU OTKRILE JEZIVU ISTINU Đilas pokušao da sakrije, ali se saznalo šta se dešavalo u Domu za decu ometenu u razvoju

TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

 

Đilas misli da se to što je njegova tadašnja stranka (DS) bila na vlasti, ne računa. Tako je Đilas, mrtav ladan, optužio predsednika Vučića za stanje u domovima iz vremena dok je on bio na vlasti.

- Da li su fotografije iz domova u kojima su smeštena deca iz 2012. ili 2020. ne znam, ali znam da ni Marinika Tepić ni ja nismo bili vlast na nivou Srbije, kako to Vučić tvrdi, i da samim tim ne možemo biti odgovorni za stanje u ustanovama socijalne zaštite - rekao je Đilas mrtav ladan.

Pošto Đilas očigledno ima selektivnu amneziju, fotografije do kojih je naš portal došao su tu da ga podsete na izgled Doma za decu ometenu u razvoju u Kulini.

 

Za razliku od njega, predsednik Srbije je rekao da će proveriti kakva je situacija u domovima i da će, ako je i dalje kao što je iz perioda kada je na vlasti bio Đilas i njegovi saradnici, preduzeti mere.

- Mene zanima istina. I ja verujem nadležnim organima, i u vezi slučaja dece ometene u razvoju. Ja sam video slike koje su nastale tokom vlasti Dragana Đilasa, te fotografije su iz 2012. godine, ja sam ih video. Ako se stvari nisu popravile, to je na našu sramotu. Lično ću otići da vidim kakvo je stanje stvari, iako sam dobio uveravanje nadležnih da to nije tako. Pošto su naša deca najveća briga za nas - kazao je predsednik Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Лука

01.07.2021 18:08

Да ли је овај Ђилас чуо некада за задужбинари.Па има онолико новца да уложи у дом за ту децу по највишим стандардима.А државни органи нека под хитно на терен провере сваки такав дом у Србији и такође из буџета уложе средства за побољшање боравка деце у њима.

Olja

01.07.2021 23:11

U laži su kratke noge, a Đilas je to očigledno zaboravio

Александра

02.07.2021 09:05

Истина увек на крају изађе на видело.

Nikola

02.07.2021 09:13

Znaci, ako su deca izvan Beograda onda Dragana Djilasa to nije zanimalo, oni su deca drugog reda ili nisu vredna njegove paznje???

Una

02.07.2021 09:30

Kad bi bar Djilas bio svestan zasto je odgovoran i sta je sve mogao da preduzme ne bi komstantno bio u sukobu sam sa sobom.

Rada

02.07.2021 10:48

Istina uvek nadje pravi put. Djilas nista lepo nije ni radio, samo ovako neke uzasne stvari movu da isplivaju, sto se tice njega!

rade

02.07.2021 11:26

Djilasu je licni interes i sopstveni dzep uvek bio na prvom mestu,to ga je i kostalo gubitka vlasti

Luka

02.07.2021 11:51

Djilas uvek svoju krivicu pokusava da prebaci na druge.