KIŠNO JUTRO, ALI TOPLO Danas prolazni pljuskovi, a evo kada se očekuje prestanak padavina
Alo/ Masanori Jošida

U Srbiji se danas očekuje prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz manji pad temperature, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Duvaće umeren i jak vetar, severozapadni, a u Vojvodni, Negotinskoj krajini, Pomoravlju i u planinskim predelima povremeno sa udarima olujne jačine. Krajem dana u slabljenju.

Najniža temperatura kretaće se od 10 do 18, a najviša od 23 do 26 stepeni.

U Beogradu će ujutro i pre podne biti prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar. Od sredine dana prestanak padavina i razvedravanje.

Najniža temperatura u glavnom gradu biće oko 18, najviša oko 24 stepena.

U Nišu povremena kiša i lokalni pljuskovi uz malo svežije vreme nego u subotu. Vetar umeren do pojačan severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 25°C.

KIŠNO JUTRO, ALI TOPLO Danas prolazni pljuskovi, a evo kada se očekuje prestanak padavina

Printscreen/ RHMZ

 

Prolazna oblačnost sa severa donosi kratkotrajnu kišu i lokalne pljuskove uz manji pad temperature u Užičkom regionu. Sredinom dana sunčani periodi, a popodne je moguća pojava kratkotrajnih pljuskova. Vetar umeren do pojačan severni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 12°C do 15°C, a maksimalna od 24°C do 25°C, na Zlatiboru i Tari do 17°C.

U Novom Sadu u noći između subote i nedelje nakon ponoći naoblačenje sa kišom. U nedelju ujutru kiša prestaje uz delimično razvedravanje i malo svežije vreme u odnosu na subotu. Vetar umeren do pojačan severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 16°C, a maksimalna do 25°C, dok će iste vremenske prilike biti i u Subotici.

Vreme narednih dana

U ponedeljak svežije sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka sa povećanom šansom za lokalne pljuskove na jugu i istoku Srbije. U ostalim predelima je manja verovatnoća za pljuskove. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 10°C do 14°C, a maksimalna od 22°C do 24°C.

U utorak malo toplije uz sunčano vreme na severu, a na jugu i istoku Srbije dnevni razvoj oblaka sa lokalnim pljuskovima popodne. Od srede porast temperature i pretežno sunčano uz slab dnevni razvoj oblaka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading