ŽUTI METEOALARM NA TERITORIJI CELE SRBIJE Vreme može biti opasno!
Alo!/M. Š.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima, koji će u Vojvodini biti praćeni i grmljavinom, a najviša dnevna temperatura biće od 16 do 21 stepen.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, sutra i prekosutra biće na snazi žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, a biće upaljen za celu teritoriju Srbije. 

Kako se navodi na sajtu RHMZ žuti meteo alarm znači da "vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike."

Uz kišu stiže i pad temperature, tako će sutra minimalna temperatura biti 0 stepena na Kopaoniku, dok će u Kragujevcu i Prištini biti svega 8 stepeni. Maksimalna dnevna temperatura biće od 17 u Kraljevu i Kragujevcu, do 20 u Negotinu.

Prognoza u narednih 7 dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, do srede će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i dnevnom temperaturom ispod proseka za ovaj period godine.

U sredu se očekuje smanjenje oblačnosti, uz manji porast temperature i ređe pojava kratkotrajne kiše ili pljuska. Zatim uglavnom suvo i toplije, sa temperaturama oko proseka za ovo doba godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading