KOLAPS NA BATAJNIČKOM DRUMU Vozačima za JEDAN pređeni kilometar treba čak 40 minuta!  (VIDEO)
Alo.rs

 

Toplovod vozačima kida živce! Na Batajničkom drumu, od fabrike limenki do Pupinovog mosta juče i danas se stvaraju kilometarske kolone, a vozačima za ovu deonicu, dužine oko četiri kilometra, treba čak dva do dva i po sata, jer jedan kilometar prelaze za oko 30 - 40 minuta! 

Zastoj je nastao zbog pucanja toplovoda, a građevinski radovi se trenutno izvode na raskrnici Ulica Batajnički drum i Cara Dušana u Zemunu, i uključenju na Pupinov most. Zoran Despotović iz firme Građevinarstvo „Manić“, koja izvodi radove sa „Termomontom“ u izjavi za alo.rs kaže da će sanacija trajati 15 dana. 

 - Otklanjamo kvar na toplovodu, koji je nastao zbog pucanja cevi, a nema boljeg načina da se reguliše saobraćaj, jer je velika frekvencija. Trajaće najmanje 15 dana, dok ne izađemo iz raskrsnice, a radove ćemo izvoditi u fazama. Rok za završetak ove deonice na samoj raskrsnici, dužine oko 25 metara, je četiri dana, pa se selimo dalje. Do sada smo uradili oko 40-50 metara, a ovo je četvrta faza. Imamo dozvolu Gradskog sekretarijata za saobraćaj i sve radimo po projektu - rekao je Despotović za alo.rs. 

U kilometarskoj koloni je zarobljeno najviše gradskih autobusa na linijama 73, 703, 706, 706E, 704 i 84, kao i šlepera i kamiona, koji preko Pupinovog mosta idu u Banat. Vozači se dovijaju na razne načine kako bi se što pre probili do Pupinovog mosta ili početka Ulice Cara Dušana u Zemunu. Pojedini se isključuju sa Batajničkog druma, posle fabrike „Geomašina“, a onda preko parkinga Tržnog centra „BN Boss“ idu prečicom kroz naselje Nova Galenika i izlaze kod „Auto kuće - Kole“, gde se probijaju na raskrsnicu koja vodi na Pupinov most. 

KOLAPS NA BATAJNIČKOM DRUMU Vozačima za JEDAN pređeni kilometar treba čak 40 minuta!  (VIDEO)

Alo.rs

 

 

Većina vozača je bila svesna da nema kud iz kolone, pa su strpljivo išli po sistemu kreni-stani, dok su pojedini bili nervozni jer su kasnili na utovar i istovar šlepera ili važan poslovni sastanak. U jednom automobilu smo zatekli zabrinutu majku, koja je sa suprugom povela ćerku kod lekara. 

- Mi smo sa Nove Galenike, probijamo se više od pola sata iz naselja do raskrsnice, koja vodi ka Zemunu. Ćerki nije dobro, a treba da stignemo u Dom zdravlja kod Starog Merkatora – rekla nam je žena sa Nove Galenike.  

U koloni smo zatekli i kandidata jedne auto-škole, na vozačkom ispitu. Policajac i instruktor nisu mogli da daju izjave za medije, govoreći da je ispit u toku. Dok su čekali da se kolona mrdne sa mrtve tačke, ipak smo uspeli malo da proćaskamo sa njima i tako mladića za volanom oslobodimo treme. Na kraju razgovora smo im rekli da ne budu prestrogi, dok smo budućem vozaču poželeli sreću!  

KOLAPS NA BATAJNIČKOM DRUMU Vozačima za JEDAN pređeni kilometar treba čak 40 minuta!  (VIDEO)

Alo.rs

 

 

 Jedan vozač nam je rekao da je štopovao vreme i da mu je trebalo čak 40 minuta da pređe samo jedan kilometar, dok je jedan mladić poručio da bi trebalo zvati saobraćajnu policiju u pomoć.   

- Ovo je katastrofa! Putujemo u Pančevo i trebalo nam je više od pola sata samo da se prestrojimo iz jedne u drugu traku, jer vozači neprekidno uleću iz jedne u drugu traku. Dobro bi došlo da saobraćajci regulišu saobraćaj - pručio je Pančevac.   

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nemanja

18.05.2021 14:32

GRADITE NADVOŽNJAK KOD PUPINA I UGRINOVAČKE SA ALTINOM!!! LJUDI ĆE POLUDETI