šverc carina, nakit, viski
Carina Srbije
šverc carina, nakit, viski

Carina Srbije

šverc carina, nakit, viski, Foto: Carina Srbije

* Bračni par iz Bugarske uhvaćen je u švercu 1,5 kilograma zlatnog nakita i preko 90 flaša viskija i rakije

* Carinicima izjavili da su krenuli u Nemačku na svadbu

* Zaplenjena roba pronađena skrivena u kombiju

Na graničnom prelazu Gradina sprečen je pokušaj šverca više od 1,5 kilograma zlatnog nakita i preko 90 flaša viskija i rakije, saopštila je danas Uprava carina.

Italijanski državljanin pokušao da prošvercuje 45.000 evra!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 03.10.2019. 12:32 Rekao carinicima da nema ništa da prijavi evri, šverc, carina, merdare, , Foto: Carina Srbije * Srpski carinici na punktu Merdare zaplenili su 45.000 evra * Devize bile sakrivene u crnoj torbi ispod sedišta * Rekao da nema ništa da prijavi Carinici su juče na kontrolnom punktu Merdare zaplenili gotovo 45.000 neprijavljenih evra.

 

Zlatni nakit čija je vrednost 40.000 evra i pića carinici su pronašli kod dva bračna para državljana Bugarske koji su vozilom "mercedes sprinter" putovala, kako su rekli "na svadbu u Nemačku".

"Detaljnim pregledom kombija i prtljaga carinici su najpre ispod torbi sa ličnim stvarima, kao i ispod vozačevog i između sedišta putnika pronašli nekoliko kutija sa 51 flašom viskija "Džoni voker" i 40 flaša bugarske lozove rakije, a daljom kontrolom je prilikom ličnog pretresa kod sve tri putnice u torbicama koje su imale kod sebe pronađen neprijavljeni zlatan nakit, čija je vrednost procenjena na više od 40.000 evra", saopštila je Uprava carina.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Precizirano je da je jedna putnica imala gotovo 900 grama zlatnih ogrlica, narukvica, minđuša i prstenja, kod druge je pronađeno preko 470 grama, a kod treće oko 340 grama neprijavljenog zlatnog nakita.

" Kako vrednost prekršaja prelazi trećinu vrednosti robe zadržano je i vozilo do okončanja prekršajnog postupka", saopštila je Uprava carina.

HAOS NA PRELAZU PREMA KOSOVU! Srpski carinici zaustavili "porše", nisu mogli da veruju ko je za volanom! Sve službe ALARMIRANE!

BONUS VIDEO: Fudbaleri Zvezde pozdravljaju navijače na Jarinju