Beograd ugostio decu iz Francuske
Foto: Alo/Foto: Grad Beograd

Deca iz Francuske izrazila su želju da ga upoznaju kao nekadašnjeg vaterpolistu i osvajača brojnih medalja.

Šapić je gostima poželeo dodrodošlicu u Stari dvor i istakao zadovoljstvo što deca iz Francuske mogu da se upoznaju sa Beogradom, kulturom, istorijom i svim stvarima po kojima su naš grad i država prepoznatljivi kao i da mu je veliko zadovoljstvo ako bi mogao svojim savetom i iskustvom da im učini boravak u našoj državi lepšim.

- Želim vam lep boravak u našem gradu, da uživate, da se družite, sklopite nova  prijateljstva koja sutra mogu biti i za ceo život i da iz naše zemlje i našeg grada ponesete najlepše uspomene. Uveren sam da, jednog dana kada odrastete,  sa ponosom mogu reći da sam bio gradonačelnik ili predsednik opštine budućim sportistima, umetnicima, šampionima. Moje zadovoljstvo je uvek veliko kada sam u društvu mladih ljudi koji sutra na svojim leđima treba da „nose” ovaj gradi i državu – poručio je Šapić. 

Inače, cilj ovog projekta je upoznavanje učenika sa istorijom i vrednostima olimpijskog pokreta, olimpijskim sportovima kao i tradicionalnim igrama u partnerskim zemljama a sve u susret Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

Tokom boravka u Beogradu učenici su imali priliku da se oprobaju u različitim sportovima, a posetili su i znamenitosti koje krase naš grad.

Zahvaljujući projektu ERAZUMS, učenici škole iz Batajnice su tokom poslednjih godinu dana boravili u Španiji, Italiji i Danskoj, upoznajući ne samo sportove i tradicionalne igre ovih država, već i njihovu zemlju, istoriju znamenitosti, kulturno i sportsko nasleđe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading