Momirović: Od ponedeljka ponovo u funkciji BG voz do Batajnice
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar je dodao da će od ponedeljka krenuti redovan saobraćaj BG voza na liniji od Batajnice do Ovče. Vozovi će u početku saobraćati na svakih 30 minuta u špicu i na 60 minuta van špica.

- Cilj nam je da u narednih mesec dana tu liniju osposobimo da saobraća na svakih 15 minuta, kao i da od ponedeljka ubacimo još jednu garnituru na relaciji Lazarevac – Beograd Centar - rekao je Momirović.

Osim ulaganja i puštanja u rad brze pruge od Beograda do Novog Sada nastavljamo da ulažemo u celokupnu železničku infrastrukturu na teritoriji cele Srbije, i drago mi je što ćemo građanima iz Batajnice, Zemun Polja, Tošinog bunara omogućiti potpuno integraciju u železnički saobraćaj istakao je Momirović ovom prilikom.

Momirović: Od ponedeljka ponovo u funkciji BG voz do Batajnice

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

 

Ministar Momirović je dodao da će od ponedeljka 28. marta biti otvorena stanica Novi Beograd i to deo namenjen za prijem i otprem putnika. Očekivanja su da stanica Novi Beograd postane najfrekventnija železnička stanica u Srbiji.

Kompletno renoviranje stanice Vukov Spomenik, prvo od otvaranja stanice, je u poodmakloj fazi čime će biti vraćen stari sjaj iz vremena kada je tek bila otvorena. Obezbeđena su sredstva u iznosu od 360 miliona dinara. Obilasku radova na železničkoj stanici „Vukov spomenik“ u Beogradu, prisustvovali su v.d. generalni direktori „Infrastruktura železnica Srbije“ i „Srbija voz“ Nebojša Šurlan i Jugoslav Jović, kao i Stanko Kantar direktor JKP „Beogradski metro i voz“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading