MINISTAR MOMIROVIĆ: Gradimo Đerdap 2 i podižemo transportne kapacitete Dunava
Tanjug/ Miloš Milojević

- Pored Đerdapa 2, uskoro ćemo krenuti sa rekonstrukcijom Luke Prahovo, čiji je rad od posebnog značaja za poslovanje RTB Bora i Industrije hemijskih proizvoda u Prahovu, a takođe ugovorićemo i početak radova na vađenju potopljene nemačke flote iz Drugog svetskog rata - izjavio je ministar Momirović.   

Ministar je dodao da će Negotin ove godine postati jedno od najvećih gradilišta u Evropi, posebno kada je u pitanju vodna infrastruktura, i  naglasio da je Vlada Srbije odlučila da posle višedecenijskog zapostavljanja saobraćajne i lučke infrastrukture na Dunavu, pokrene investicije koje će iz korena promeniti vodni sabraćaj u zemlji, jer će Srbija investirati pola milijarde evra u razvoj vodnog saobraćaja i vodnih koridora.   

„Ovo je projekat koji je značajan ne samo za našu opštinu i našu zemlju već i za celu Evropu, jer će se ovom investicijom dalje razvijati i potencijali ovog kraja“, istakao je ovom prilikom predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.  

BEOGRAD POSTAJE CELINA Momirović i Vesić posetili Lazarevac: Investiramo u velike projekte! (FOTO/VIDEO)

Ugovor o izvođenju radova sa ministrom Momirovićem potpisao je predstavnik lidera konzorcijuma DSD NOELL GmbH Joan Giš koji je tom prilikom rekao da će se realizacija ovog projekta obaviti na profesionalnom nivou kao što je to bio slučaj i na projektu „Đerdap 1“ koji je uspešno završen.  

Vrednost radova iznosi 29 miliona evra. Iz kredita EIB-a obezbeđeno je 60% sredstava, dok je preostalih 40% sredstava obezbeđeno iz CEF fonda (Connecting Europe Facility Fund). 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading