BEOGRAD BUDUĆNOSTI Ovako bi prestonica mogla da izgleda za ŠEST godina! (FOTO)
Grad Beograd

- Cilj konkursa bio je da se izabere najkvalitetnije idejno rešenje sa autentičnim stilom i konceptom dizajna ne samo za metro stanice već i za brendiranje celokupne prve linije metroa – rekao je Vesić, gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

On je rekao da će metro linija 1 na potezu Makiš – Mirijevo biti duga oko 21,1 kilometar sa ukupno dvadeset i jednom stanicom.

- Deo trase od stanice „Makiš” do stanice „Bele vode” planira se u otvorenom iskopu u dužini od oko 2,15 kilometara, potom će se na deonici dužine 11,2 kilometra od stanice „Bele vode” do stanice „Pančevački most” graditi metro u dubokom tunelu da bi se poslednja deonica dužine 5,7 kilometara od stanice „Pančevački most” do Mirijeva raditi u otvorenom iskopu – precizirao je Vesić.

On je objasnio da će linija 2 beogradskog metroa biti na potezu Zemun – Mirijevo ukupne dužine 21,1 kilometar sa 23 stanice.

- Francuska kompanija „Ežis” radi na projektovanju druge linije beogradskog metroa kao i na idejnom rešenju treće linije na potezu Banjica – Bežanija, ukupne dužine oko 24 kilometra sa 23 stanice – rekao je Vesić i dodao da će se linije 1 i 2 ukrštati na stanici „Savski trg”, linije 2 i 3 na stanici „Park Manjež” i na stanici „Beogradska arena”, a linije 1 i 3 na stanici „Trg Republike”.

Vesić je ponovio da će prva linija beogradskog metroa biti završena do 2028. godine, a druga linija do 2030. godine.

- Izgradnja beogradskog metroa najznačajniji je infrastrukturni projekat Beograda u 21. veku i ostvarenje sna koji traje 51 godinu. To je projekat koji će omogućiti mnogo veći komfor u saobraćaju i naš grad uvesti u red modernih svetskih prestonica – poručio je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading