ENGLESKI DVA PUTA NEDELJNO U državnim vrtićima počela besplatna nastava stranog jezika za predškolce
Foto: Printscreen/Foto: Grad Beograd

Njihovi vršnjaci u privatnim predškolskim ustanovama engleski će početi da uče dve nedelje kasnije, krajem novembra.

Učenje engleskog jezika je i do sada bilo moguće u obdaništima, ali su roditelji te kurseve plaćali iz svog džepa.

Minimalna "školarina" bila je 50 evra pa naviše, dok su u privatnim predškolskim ustanovama ti iznosi veći od sto evra. sada će nastavu držati licencirani profesori sa višegodišnjim iskustvom.

Časove će moći da pohađaju svi predškolci, a kada budu odsutni iz vrtića za njih je predviđena onlajn nastava.

Ukoliko dete ne boravi u predškolskoj ustanovi u danima kada se održava nastava engleskog jezika, čas će se nadoknaditi pristupom onlajn platformi za učenje na kojoj se nalaziti celokupan sadržaj - kaže Aleksandra Čamagić, v. d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu.

- Pristup onlajn platformi omogućen je ovlašćenim korisnicima tokom trajanja tečaja svakim danom, 24 časa. Onlajn platforma sa celokupnim sadržajem plana i programa učenja engleskog jezika će biti dostupna i tri meseca nakon završenog kursa.

Nakon završenog predviđenog fonda časova deca će imati mogućnosti dobijanja sertifikata o nivou stečenog znanja za njihov uzrast.

 Nastava će se, u radnoj 2023/2024. godini, odvijati prema terminima koji se odrede u skladu sa planom rada predškolskih ustanova, kontinuirano u trajanju od četiri meseca radnim danima, dva puta nedeljno - navela je Čamagićeva.

- Želja Grada je bila da porodicama pomogne i finansira neku od dodatnih aktivnosti za decu. Mališani su učenje stranog jezika u najvećem broju počinjali u ovom periodu i roditelji su za tu namenu izdvajali značajna sredstva, a od sada će to za njih raditi Grad.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading