TOTALNA PROMENA Plato ispred Narodne skupštine dobija novi izgled
TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC/ bg

 

Planirano je, dodao je, da radovi traju oko četiri meseca.


– Desna strana u odnosu na Skupštinu naredne godine biće potpuno rekonstruisana jer se gradi podzemna javna garaža, a iznad nje će biti park. Levi deo ka Takovskoj ulici će biti rekonstruisan već sada, u smislu parkovskog prostora. Tako ćemo ceo blok imati potpuno rekonstruisan i inoviran, ali u starom arhitektonskom izgledu. Čitav ovaj prstor podleže zaštiti kulturnog nasleđa, odnosno Zavod za zaštitu spomenika kulture vrlo je detaljno analizirao ovu površinu i njihov zahtev je bio da se sačuva ovaj kamen jer je to originalni kamen koji je prvobitno i postavljen. Polomljene ploče biće zamenjene istim takvim kamenom, samo novim – naglasio je Stojčić.
TOTALNA PROMENA Plato ispred Narodne skupštine dobija novi izgled

beograd.rs

 

Prema njegovim rečima, u sledećoj fazi naredne godine biće rekonstruisana ulica koja ide ka predsedništvu, odnosno ka Starom dvoru, a biće završeni i radovi na potpunoj rekonstrukciji Trga Nikole Pašića.

– Čitav prostor oko Skupštine će do kraja sledeće godine biti potpuno rekonstruisan. Možda najveća parkovska površina koja se koristi, a nalazi se uz Vlajkovićevu ulicu, koja je danas nažalost pod betonom, biće dodatno ozelenjena, a ispod će se naći garaža poput garaže uz Pionirski park – zaključio je Stojčić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading