ZBOGOM ROŠTILJU U GRADU Očekuje se odluka Skupštine Beograda o zabrani te aktivnosti u zgradama
Foto: depositphotos

orišćenje ćumura i otvorenog plamena u stambenim zgradama trebalo bi da bude zabranjeno, ako odbornici Skupštine grada na sutrašnjoj sednici izglasaju takvu odluku.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, jedna od najčešćih primedaba građana jesu mirisi koji u stambenim zgradama dolaze od ugostiteljskih objekata, kao i onih koji se bave poslovanjem u stanovima.

Zabrana upotrebe otvorenog plamena, a naročito upotreba ćumura odnosi se na posebne delove zgrade (zatvorene i otvorene prostore), zajedničke prostore, kao i na zemljištu za redovnu upotrebu zgrade.

- Otvoren plamen prilikom pripreme roštilja, pri naletu i najmanjeg vetra dovodi do izbijanja i širenja požara unutar stambenog prostora korisnika, a često se prenosi na stan pored, iznad ili ispod nje - rekao je Vesić i dodao da je motiv zabrane pre svega preventivno delovanje, s obzirom na činjenicu da je u porastu broj požarom obuhvaćenih objekata na teritoriji grada Beograda.

Naveo je i da će se u narednom periodu doneti posebna Odluka kojom će se zabraniti upotreba ćumura i u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim zgradama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading