Sajam debata
Zoran Ilić
Sajam debata

Zoran Ilić

Dragan Vučićević, Milan Bečejić, Ljiljana Smajlović, Duško Vukajlović i Dragoljub Draža Petrović Foto: Zoran Ilić

Na prvom panelu s temom “Zašto su tabloidi pobedili” učestvovali su glavni i odgovorni urednik “Alo!” Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik “Informera” Dragan Vučićević, glavni i odgovorni urednik lista “Danas” Dragoljub Petrović i Milan Bečejić, zamenik glavnog urednika “Ekspresa”. Diskusiju je vodila predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović.

U živoj i na momente vrlo žustroj raspravi, sagovornici panela sučeljavali su mišljenja u vezi s podelom medija na “ozbiljne” i tabloide, te zašto su tabloidi danas najčitaniji u Srbiji.

Sajam debata

Zoran Ilić

Nasmejani posle žustre debate, Foto: Zoran Ilić

Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik “Alo!” istakao je da je za naš list svaki čitalac izuzetno značajan i vredan, te da su takve podele i stereotipi neopravdani.

- Ne mogu da se složim s tim da su čitaoci tabloida manje vredni. Mi cenimo sve naše čitaoce i pristupamo im s istom pažnjom. U “Alo!” novinama možete, kao i u svim drugim, naći ozbiljne analitičke tekstove, ekskluzivne informacije kao i zabavni sadržaj - poručio je Vukajlović.

On je istakao da tabloidi često veoma ozbiljnije pristupaju poslu od nazovi “ozbiljnih medija” i da imaju proverene i ekskluzivne informacije.

Komentari (1)

citateljka

26.10.2016 20:53

Svaki dan prelistam i tabloidnu i ozbiljnu stampu!Sem pojedinih bas krajnje nastrojenih nekoj struji,kod vecine su vesti skoro identicne,kao i ostali sadrzaji!Stil i recnik se razlikuju ali ne previse,sustina je ista!Licno vise prelistavam tabloide zbog sazetosti!Alo je skroz ok.i zaista mislim da ceni svoje citaoce!Srecno!