RUSI UNIŠTILI MOĆNO NATO ORUŽJE "Kamikaza" direktno pogodila cilj (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak uništenja britanskog PVO sistema "stormer HVM", dostavljenog Kijevu, uz pomoć kamikaza dronova "lanset"

Ministarstvo je pojasnilo da je borbeno vozilo ukrajinskih snaga otkrila bespilotna letelica u pravcu Donjecka. Nakon otkrića, vozilo je uništeno visokopreciznom municijom.

 

 

"Kamikaza dronovi se efikasno koriste za uništavanje oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine. Uz njihovu pomoć uništavaju se artiljerijska oruđa, samohodni artiljerijski nosači, samohodni PVO sistemi, tenkovi i druga oklopna vozila", dodali su u Ministarstvu.

Kamikaza dronovi pokazali su se kao isplativa alternativa skupim avionima i krstarećim i balističkim projektilima, koji su omogućili ruskoj vojsci da uništi oklopna vozila koja su SAD i evropske zemlje dostavile Ukrajini.

Model "Lanset-3", dizajnirala je ruska kompanija "Zala Grup", posebno je napravljen da uništava oklopna vozila i može biti naoružan ili visokoeksplozivnim (HE) ili HE-fragmentacionim bojevim glavama.

"Lanset 3" može da se kreće brzinama od 80 do 110 kilometara na sat sa maksimalnom izdržljivošću od 40 minuta i maksimalnim dometom od 40 kilometara.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading