"U TOKU JE LOV NA FRONTU" Kadirov objavio snimak: NATO tehnologija lepo gori! (FOTO/VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen/LiveUmaps

Britanski, nemački i poljski zvaničnici smatraju da slanje borbenih aviona u Ukrajinu sada nije moguće. Dok saveznici sa zapada prikupljaju novu tranšu vojne pomoći za Kijev koja uključuje i tenkove "leopard 2" borbe se rasplamsavaju oko Bahmuta, Hersoba i duž reke Dnjepar.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je tokom posete Japanu da rastući odnosi Rusije i Kine predstavljaju pretnju i za Evropu i za Aziju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga

Ukrajinci povukli ručnu: Nećemo napadati na Rusiju

23.02 - Ukrajina je spremna da se obaveže da neće koristiti oružje većeg dometa koje je tražila od Zapada za napade na teritoriju Rusije, sa izuzetkom novih ruskih regiona koje Kijev i dalje smatra svojom teritorijom, izjavio je danas ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

Celu vest pročitajte OVDE.

Putin: Očuvanje zemlje i stvaranje uslova za njen razvoj su glavni prioritet

22.47 - Očuvanje zemlje i stvaranje uslova za njen razvoj su glavni prioritet, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa članovima patriotskih i omladinskih organizacija, preneo je TASS.

Vojna oprema iz Letonije (VIDEO)

22.18 - U Letoniji primećena dvodelna terenska vozila Bandvagn 206.

Nema zvaničnih podataka kuda ova oprema ide, ali svima je sve jasno.

Кvadrikopter Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)

21.40 -  Кvadrikopter Oružanih snaga Ukrajine sa mogućnošću bacanja do šest mina kalibra 82 mm i protivtenkovske mine TM-62

 

 

КADIROV:U toku je lov na frontu - generalna proba za uništenje „Leoparda“ i „Abramsa“ (VIDEO)

21.20 - Borci Specijalnih snaga „AHMAT“ zajedno sa vojnicima 2. brigade 2. armijskog korpusa razorili su u rejonu naselja Veseli DNR MT-LB inostrane proizvodnje, rekao je Ramzan Кadirov.
NATO tehnologija lepo gori. Proba je protekla bez problema.

 

 

Brifing Ministarstva odbrane Rusije (VIDEO)

21.02 -Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je za 24 sata na području ka Donjecku u ofanzivi ruskih snaga likvidirano 50 ukrajinskih vojnika. Snage Кijeva trpe velike gubitke i na drugim delovima fronta.

- U pravcu ka Кupjansku za vreme udara avijacije i artiljerije za poslednja 24 sata likvidirano je još 25 ukrajinskih vojnika.

- Na području u pravcu ka Кrasnom Limanu snage Кijeva su izgubile preko 100 vojnika, a jedinica "Istok" likvidirala je još 65 ukrajinskih vojnika u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu, kao i četiri oklopna vozila.

- Ruske snage su uništile dva ukrajinska skladišta municije u oblasti kod Hersona i Zmijovke.

- U oblasti Кramatorska za 24 sata uništen je jedan višecevni bacač raketa „hajmars“ i jedan MRLS američke proizvodnje.

- Кod Malokaterinovke u Zaporoškoj oblasti uništeni su ukrajinski sistemi 35D6 i AN/TPQ-37.

 

 

Za tri nedelje počinje pakao kakav nije viđen u Evropi!

20.27 - Za nešto više od 20 dana, u ratu u Ukrajini moglo bi da dođe do velike prekretnice.

Celu vest pročitajte OVDE.

Svi putevi u Bahmutu na nišanu ruske armije

20.25 - Ruske snage su operativno okružile Bahmut (Artjomovsk) sa tri strane i aktivno potiskuju ukrajinske jedinice sa njihovih položaja, što znači da su svi prolazi i putevi snabdevanja, evakuacije i bilo kakvog kretanja pod kontrolom ruske vojske, rekao je pomoćnik lidera DNR Jan Gagin za kanal "Rusija 24".

Celu vest pročitajte OVDE.

Moskovski sud doneo odluku o hapšenju Rusa u slučaju izdaje

20.22 - Lefortovski sud u Moskvi doneo je odluku o određivanju pritvora ruskom državljaninu osumnjičenom za izdaju, saopšteno je iz tog suda, prenosi Tanjug.

"Sud je usvojio predlog istrage za određivanje pritvora Peškovu S.N.", rekao je predstavnik suda, prenosi Tass navodeći da su spisi predmeta označeni kao "poverljivi".

On je optužen po članu 275 Krivičnog zakona Rusije i preti mu kazna od 12 do 20 godina zatvora.

Orban: Putin ne gubi

19.50 - Mađarski premijer Viktor Orban nazvao je Ukrajinu „ničijom zemljom“ i pozvao Кijev da se preda
 
„Vladimir Putin neće izgubiti i vreme je na strani Rusije“, rekao je on Politiku.
 
Prema rečima mađarskog šefa vlade, Ukrajina sve više liči na Avganistan i pretvorila se u „nekontrolisanu ruševinu“.
 
Zapadno izdanje skreće pažnju na antizapadni stav Mađarske i da neće popustiti pred pozivima na ukidanje svega ruskog:

U Budimpešti se na ulicama lepe plakati protiv sankcija, a Državna opera izvodi komad Sergeja Prokofjeva Rat i mir.

 

 

Stiglo upozorenje iz Moskve za Zapad (VIDEO)

19.18 - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov upozorio je povodom isporuka novog naoružanja Ukrajini.

Celu vest i snimak pogledajte OVDE.

Savet bezbednosti UN potvrdio

18.51 - Savet bezbednosti UN potvrdio je održavanje sastanka 8. februara o Ukrajini na zahtev Rusije, prenosi Sputnjik

Šolc se plaši da NATO neće zaštititi Nemačku od Rusije

18.25 - Nemački kancelar Olaf Šolc odbio je da razgovara o isporuci borbenih aviona Кijevu plašeći se odgovora Кremlja, piše list „Politiko“.

"Šolc se ne plaši toliko eskalacije sukoba koliko toga da se NATO, a posebno SAD, neće umešati ukoliko bi Rusija preduzme uzvratne mere protiv, na primer, Nemačke“, piše list, pozivajući se na neimenovanog savetnika nemačke Vlade, prenosi Sputnjik.

Кako se navodi, upravo zbog toga je nemački kancelar zahtevao da Vašington isporuči Кijevu tenkove „M1 abrams“ – kao uslov za isporuku Ukrajini nemačkih tenkova „leopard“.

Putin: Opet ćemo pobediti Nemačku


18.19 Vladimir Putin je u četvrtak rekao da Rusiji „ponovo prete“ nemački tenkovi, ukazujući na oklopne transportere Leopard 2 koje je Zapad obećao Кijevu, povlačeći još jednu paralelu između rata protiv Hitlera i ruske vojne kampanje u Ukrajini.

„Neverovatno, ali nemački tenkovi Leopard, na kojima su naslikani krstovi, ponovo nam prete“, rekao je ruski predsednik u Volgogradu (bivši Staljingrad), na jugozapadu Rusije, povodom proslave 80. godišnjice sovjetske pobede nad nemačkom vojskom u Staljingradu.

I opet Hitlerovi naslednici žele da se bore sa Rusijom na ukrajinskom tlu, koristeći 'Banderovce'“, dodao je on, misleći na pristalice ukrajinskog radikalnog nacionaliste Stjepana Bandere (1909-1959).

Od početka ofanzive koju je vodio u Ukrajini 24. februara, Vladimir Putin je tvrdio da su politički lideri na vlasti u Кijevu „neonacisti” koji sprovode „genocid” nad rusofonim stanovništvom u Ukrajini.

Nakon odobrenja Berlina, nekoliko zapadnih zemalja se nedavno obavezalo da će poslati teške tenkove nemačke proizvodnje Leopard 2 u Кijev.

„Oni koji evropske zemlje, među njima i Nemačku, uvlače u novi rat protiv Rusije i neodgovorno ga predstavljaju kao svršen čin i oni koji misle da će pobediti Rusiju na bojnom polju, očigledno ne shvataju da će moderno ratovanje sa Rusijom biti potpuno drugačije “, upozorio je Putin ispred vojnih zvaničnika i članova patriotskih i omladinskih udruženja.

Staljingrad je bio najžešća bitka u Drugom svetskom ratu u kojoj je sovjetska Crvena armija, po cenu od milion žrtava, razbila nemačke snage 1942. i 1943. godine.

Putin se pozvao na duh branilaca Staljingrada da objasni zašto bi Rusija pobedila u Ukrajini, rekavši da je bitka simbol „neuništivosti našeg naroda“.

„Ne šaljemo naše tenkove na njihovu granicu, ali imamo čemu da uzvratimo i to neće biti ograničeno na upotrebu oklopnih vozila“, istakao je on.

Кomemoracija bitke za Staljingrad dolazi u vreme žestokih borbi između ruskih snaga i ukrajinskih vojnika u toj bivšoj sovjetskoj republici, poprištu više od godinu dana ruske ofanzive pokrenute, prema Кremlju, da bi se „demilitarizovala” i „denacifikovala” susedna država.

Zastrašujuće oružje sa veštačkom inteligencijom (VIDEO)

18.08 - Na front u Ukrajini stiže rusko moćno oružje kao odgovor na Zapadne tenkove.

Celu vest i snimak pogledajte OVDE.

Ruska vojska oborila ogroman  dron (FOTO)

18.03

 

Evo žašto je posebno opasno snimati kamerom aktivna neprijateljstva (VIDEO)

17.48 - Jasan primer zašto je opasno da se snimaju kamerom aktivna neprijateljstva.

Posada tenka neće razlikovati sočivo kamere u prozoru ili optički nišan, već će jednostavno eliminisati pretnju.

Ovaj video je snimio borac Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

Grupa "Vagner" osvojila još jedno mesto kod Soledara?

17.37 - Saopšteno je da je Nikolaevka (severno od Soledara) prešla pod kontrolu boraca Vagnerovog PMC-a, prenosi ruski izvor.

Čeka se zvanična potvrda.

 

 

Roboti "razarači tenkova" stižu na front (VIDEO)

17.17 - „Prva 4 Marker robota stigla su u region striktno po rasporedu. Počinjemo da postavljamo slike ciljeva, razrađujemo borbene algoritme kao deo grupe borbenih robota i instaliramo moćna protivtenkovska oružja“, rekao je D. Rogozin.

Sve ide ka svetskom ratu!

16.58 - Predsednik Rusije prisustvovao je u Volgogradu obeležavanju 80 godina od pobede u Staljingradskoj bici koja je promenila tok Drugog svetskog rata i borbe protiv nacista.

Celu vest pročitajte OVDE.

Žestoke borbe u DNR (VIDEO)

16.38 - Izviđači 58. odvojenog bataljona specijalne namene NM DNR uništili su BMP-2 Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

HAG SPREMA ĆELIJU ZA PUTINA! 

15.57 - Predsednik Rusije prisustvovao je u Volgogradu obeležavanju 80 godina od pobede u Staljingradskoj bici koja je promenila tok Drugog svetskog rata i borbe protiv nacista.

Celu vest pročitajte OVDE.

Zelenski: Potrebno brže primenjivanje sankcija uvedenih Rusiji

15.45 - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, na zajedničkom brifingu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Kijevu, da insistira na novoj i bržoj primeni sankcija EU uvedenih Rusiji. "Razgovarali smo o novim sankcijama protiv Rusije, posebno o desetom paketu sankcija. Ovo je zajednički evropski zadatak, smanjiti sposobnost Rusije da zaobiđe sankcije, i što se taj zadatak brže i bolje izvršava, to ćemo biti bliže porazu Rusije", izjavio je Zelenski.

Zelenski se u Kijevu sastao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen

14:40 - 


 

„Muzičar“ je govorio o jurišu na ukrajinske položaje u šumskoj plantaži u blizini oslobođenog sela Кleščejevka

13:39 - 

 

 

 

Borac "Azova" pre i posle putovanja u pravcu Bahmuta

12:45 - 

 

 

Oštećen nakon bitke ukrajinski tenk T-64BV model 2017 (repni broj 269)

12:29 - 

 

 

FSB je uhapsila Krimljana zbog učešća u ilegalnoj oružanoj formaciji

11:56 - 

 

Putin stiže u Volgograd

10:30 - Ruski predsednik Vladimir Putin će danas otputovati u Volgograd, kako bi učestvovao u obeležavanju 80 godina od poraza nemačkih snaga

Analiza situacije na frontu od Američkog instituta za proučavanje rata: 

10:15 - 

 

 

Ruske trupe su prešle u ofanzivu i naterale neprijatelja u bekstvo kod Кremene

09:30 - 

 

 

Ruske snage idu napred u pravcu Artjomovska

09:09 - 

 

 

 

Udarni helikopteri podržavaju akcije motorizovane jurišne pešadije

08:55 - 

 


Borbe kod Gorlovke: 132 brigada uništava neprijatelja

08:36 - 

 


 

Dobro jutro. Uništeni BTR-4E i BMP-3 ukrajinske vojske u zoni SVO

08:00 - 

 

 

Frejzer: Rusija zatražila sednicu SB UN o Ukrajini

07:43 - Rusija je zatražila da se 8. februara održi sednica Saveta bezbednosti UN posvećena Ukrajini, izjavila je Vanesa Frejzer stalna predstavnica Malte, zemlje koja u februaru predsedava Savetu bezbednosti. Prvi zamenik predstavnika Ruske Federacije u UN Dmitrij Poljanski je pojasnio da će sastanak biti posvećen perspektivama mirnog rešavanja ukrajinske krize u kontekstu sve većih isporuka zapadnog naoružanja režimu u Kijevu, prenose RIA Novosti.

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus je lično testirao nemački tenk Leopard pre nego što je poslat u Ukrajinu

07:10 - 

 

 

Kirilenko: Pogođena stambena zgrada u Kramatorsku, najmanje dvoje mrtvih

07:00 - Najmanje dve osobe poginule su, a sedam je povređeno kada je raketa koju su ispalile ruske snage pogodila stambenu zgradu u gradu Kramatorsk na istoku Ukrajine, rekao je regionalni guverner Pavlo Kirilenko.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading