RUSI ŠALJU "RAZARAČE TENKOVA" NA FRONT! Zastrašujuće oružje sa veštačkom inteligencijom (VIDEO)
Foto: EPA/Foto: EPA/Christian Bruna

Bivši šef Roskosmosa Rogozin rekao je da su četiri robota markera stigla u Donbas po rasporedu

Četiri robota markera stigla su u Donbas striktno po rasporedu, napisao je na svom Telegram kanalu Dmitrij Rogozin, šef specijalnog odreda vojnih savetnika Carevi vukovi .

„Počinjemo da postavljamo slike meta, razrađujemo borbene algoritme kao deo grupe borbenih robota i instaliramo moćno protivtenkovsko oružje“, rekao je bivši direktor Roskosmosa.

Evgenij Dudorov , izvršni direktor NPO Androidnaja tehnika, potvrdio je za RIA Novosti da su robotski sistemi dopremljeni u njihovu bazu u zoni specijalnih operacija.

„Sada treba da radimo na pripremi opreme, proveri sistema i opreme, proceni performansi softvera, komunikacionih i navigacionih sistema u realnim uslovima, obuci i testiranju algoritama za korišćenje autonomnog upravljanja kompleksom Marker“, rekao je sagovornik agencije.

Rogozin je najavio da će krajem januara poslati robote Marker u Donbas u izviđačkoj i udarnoj varijanti.

 

Prema njegovim rečima, šok verzija će moći da pogodi američke tenkove "abrams" i nemačke "leoparde" prebačene u Oružane snage Ukrajine. Dakle, uređaj u sistemu upravljanja ima elektronski katalog sa slikama ciljeva u vidljivom i infracrvenom opsegu, zahvaljujući čemu robot automatski određuje opremu neprijatelja.

„Marker“ je razvila kompanija „Android Technologi“ zajedno sa Fondacijom za napredna istraživanja . Robotski kompleks težak oko tri tone ima najnaprednije veštine autonomnog kretanja u Rusiji sa prepoznavanjem objekata zasnovanim na tehnologijama veštačke inteligencije.

Autonomiju platforme obezbeđuje modularni multispektralni sistem vizije, podaci u kome se obrađuju algoritmi neuronske mreže.

PUTIN SE OGLASIO O NEMAČKIM TENKOVIMA! Sve ide ka svetskom ratu!

Robot ima rotirajući borbeni modul sposoban da se okrene za 540 stepeni u jednoj sekundi, u pratnji mete. Može biti opremljen raznim protivtenkovskim raketnim sistemima, bacačima granata, teškim mitraljezima i drugim naoružanjem.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading