Snimak snažnog dejstva PVO sistema S-300 u Luganskoj oblasti; MOSKVA UZVRAĆA UDARAC: Usledila zabrana za neprijateljske zemlje (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo ilustracija M.J.

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je potpisao sporazume o ujedinjenju četiri regiona - Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja, sa Rusijom. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski juče je, nakon potpisivanja sporazuma i govora Vladimira Putina, saopštio da će Ukrajina zvanično podneti zahtev za prijem u NATO pakt.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da bi ozbiljno trebalo shvatiti reči ruskog predsednika Vladimira Putina da će se, ako Ukrajina odloži nastavak pregovora, biti teže dogovoriti.

 Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je ta zemlja bila i biće uz Rusiju i da je njihova unija čvršća od NATO-a.

Sjedinjene Američke Države tražiće večeras od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da glasa za nacrt rezolucije o osudi referenduma u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti za pripajanje Ruskoj Federaciji.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da su ukrajinske snage postigle značajne uspehe na istoku zemlje.

On je pomenuo rusko uporište u Limanu u Donjeckom regionu, ali nije naveo detalje.

Zbog pretnje opkoljavanjem, ruske snage su napustile grad Liman i povukle se na rezervne položaje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Francuska namerava da preusmeri ka Ukrajini pošiljku samohodnih artiljerija „cezar“ namenjenu Danskoj, saopštava list „Mond“.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da se nastavljaju borbe u ključnom gradu Limanu.

 

KRAJ BLOGA: 

UKRAJINCI TRAŽE REŠENJE, IMAJU OGROMAN PROBLEM Iranske letelice praktično nedodirljive za konvencionalne sisteme PVO

00.25 - Ruske snage počele su da aktivno koriste bespilotne letelice koje su praktično nedodirljive za konvencionalne sisteme PVO, prenose mediji

Celu vest pročitajte OVDE.

S-300 u Luganskoj oblasti (VIDEO)

23.55 - Snimak dejstva PVO sistema S-300 u Luganskoj oblasti. 

 

 

Oglasio se Zelenski

23.30 - Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da se nastavljaju borbe u ključnom gradu Limanu.

- Ukrajinska zastava se već nalazi u Limanu u Donjeckoj oblasti - rekao je Zelenski.

Rusija je prethodno saopštila da su njene trupe napustile Liman i povukle se na rezervne položaje

Grosi naredne nedelje o zaštitinoj zoni oko nuklearke

23.06 - Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi sledeće nedelje će razgovarati u Moskvi i Kijevu o stvaranju zaštitne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje (ZNPP) koja je pod kontrolom Rusije, saopštila je danas IAEA.

Grosi nastavlja konsultacije i druge napore u cilju što skorije dogovora i implementacije zone nuklearne bezbednosti i sigurnosti oko ZNPP, navedeno je u saopštenju, preneo je Rojters.

Očekuje se da će sledeće nedelje otputovati u Kijev i Moskvu, piše u saopštenju Međunarodne agencije za atomsku energiju.

UKRAJINA U NATO NIJE DOBRA IDEJA "Bolje nezvaničan dijalog nego odluka na ratištu"

22.37 - Pokušaji Vašingtona da uključi Ukrajinu u NATO nakon raspada Sovjetskog Saveza nisu bili pametni, izjavio je bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer

Celu vest pročitajte OVDE.

RUSI GOMILAJU TENKOVE NA UKRAJINSKOJ GRANICI Odala ih jedna fotografija - da li se sprema nova ofanziva? (FOTO)

22.18 - Vod od 6 tenkova, modernizovanih T-90M, uočen je u Belogorodskoj oblasti.

Celu vest pročitajte OVDE.

LOŠE VESTI ZA ZAPAD Šta se krije iza novog Putinovog govora?

Snimak snažnog dejstva PVO sistema S-300 u Luganskoj oblasti; MOSKVA UZVRAĆA UDARAC: Usledila zabrana za neprijateljske zemlje (FOTO/VIDEO)

Foto: Alo ilustracija

 

 

22.15 - Moskva i njeni saveznici će nastaviti da slede svoj put razvoja i braniće svoju viziju demokratije.

Celu vest pročitajte OVDE.

ŠTA SVE ZNAMO O SKRIVANOJ POSETI NEMAČKE MINISTARKE? Prvo izbegla ruske rakete, pa potom morala da ode u bunker

Snimak snažnog dejstva PVO sistema S-300 u Luganskoj oblasti; MOSKVA UZVRAĆA UDARAC: Usledila zabrana za neprijateljske zemlje (FOTO/VIDEO)

EPA

 

 

22.05 - Skrivana, ali i prva od početka rata u Ukrajini, poseta nemačke ministarke odbrane Kristin Lambreht završena je uz najavu da će Nemačka narednih dana isporučiti prvu jedinicu ranije obećanog raketnog sistema

Celu vest pročitajte OVDE.

Moskva uzvraća udarac: Кompanijama iz neprijateljskih zemalja zabranjen prevoz robe po Rusiji

21.43 -  Ruska Vlada uvela je zabranu drumskog transporta robe po teritoriji zemlje za kompanije iz zemalja koje su uvele transportna ograničenja protiv Rusije. Ukaz je potpisao premijer Mihail Mišustin, prenosi Sputnjik.

Zabrana se odnosi na zemlje-članice Evropske unije, Veliku Britaniju, Norvešku i Ukrajinu.

Кako je precizirano u dokumentu, zabrana se uvodi kao odgovor na ograničenja koje su te zemlje uvele državljanima Rusije i ruskim pravnim licima u sferi međunarodnog drumskog transporta robe.

Francuska preusmerava ka Ukrajini pošiljku haubica

21.10 - Francuska namerava da preusmeri ka Ukrajini pošiljku samohodnih artiljerija „cezar“ namenjenu Danskoj, saopštava list „Mond“.

Kako se navodi, reč je o partiji između 6 i 12 haubica koje je Danska naručila od Francuske.

Inače, Danska je dala dozvolu da se ta pošiljka preusmeri u Ukrajinu.

BAJDEN OVO NIJE OČEKIVAO Zelenski izneo zahtev koji je uplašio Vašington

Snimak snažnog dejstva PVO sistema S-300 u Luganskoj oblasti; MOSKVA UZVRAĆA UDARAC: Usledila zabrana za neprijateljske zemlje (FOTO/VIDEO)

Foto: EPA Sergey Dolzhenko

 

 

20.40 - Odluka predsednika Vladimira Zelenskog da podnese zahtev za ubrzani ulazak Ukrajine u NATO bila je iznenađenje za administraciju njegovog američkog kolege Džoa Bajdena, piše Politiko.

Celu vest pročitajte OVDE.

Knutov podržao odluku o povlačenju sa Krasnog Limana

20.21 - Vojni ekspert, pukovnik u penziji Jurij Knutov, u intervjuu za REN TV, rekao je da je odluka ruskog Ministarstva odbrane da povuče savezničke trupe sa Krasnog Limana ispravna.

Prema rečima Knutova, trupe su prebačene na povoljniji položaj. Time su spaseni životi ruskim vojnicima, smatra Knutov.

U Finskoj opao broj dolazaka Rusa

19.50 - Broj ruskih državljana koji ulaze u Finsku naglo je opao pošto su nova finska ograničenja stupila na snagu, saopštila je danas granična služba koja je poslednjih dana suočena sa prilivom Rusa zbog mobilizacije vojske. 

Ukrajina granatira Novu Kahovku, dejstvuje PVO

19.36 - Ukrajinska vojska granatira Novu Kahovku u Hersonskoj oblasti, dejstvuje ruska PVO, saopštila je gradska administracija.

- U Novoj Kahovki se ponovo oglasila sirena za vazdušnu opasnost. Dejstvuje PVO: tri eksplozije u vazduhu - navodi se u saopštenju na Telegramu.

Eksplozija na Krimu (VIDEO)

18.58 - Snimak eksplozije vojnog aviona na Krimu
 

 

 

"Nova mapa Evrope"

18.20 -Marija Zaharova ocenila da su smešne izjave koje se plasiraju u evropskim zemljama da je Rusija odlučila da "nacrta novu mapu Evrope", prenose mediji.

 - A pridike o prekrajanju granica koje se šalju s druge strane okeana pođednako su smešne", izjavila je Zaharova i ukazala da je NATO bombardovanje SR Jugoslavije bilo podrška preoblikovanju granica Srbije i kockanju SAD sa nezavisnošću Kosova - prenosi TASS.

Ona kaže i da je dirnuta tvrdnjama koje stižu sa zapada o tome kako je Rusija odlučila da crta novu mapu Evrope.

 - Smešno je što se ova ideja izgovara u Nemačkoj koja svoje trenutne granice ima zahvaljujući sličnom crtanju novih granica krajem 1980-ih. Nije na Berlinu da govori o bilo kakvom preoblikovanju granica s obzirom na strahote (Drugog svetskog rata) koje se pamte i ne smeju biti zaboravljene - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

KADIROV ZA DRASTIČNE MERE Nakon povlačenja iz Limana, traži od Putina taktičke nuklearke i vanredno stanje

Snimak snažnog dejstva PVO sistema S-300 u Luganskoj oblasti; MOSKVA UZVRAĆA UDARAC: Usledila zabrana za neprijateljske zemlje (FOTO/VIDEO)

Foto: AP

 

 

17.51 - "Po mom ličnom mišljenju, trebalo bi preduzeti drastičnije mere", smatra Kadirov. 

Celu vest pročitajte OVDE.

Brifing Ministarstva odbrane Ruske Federacije

17.25 - Ruska avijacija je preciznim napadima na položaje 65. mehanizovane brigade ukrajinske vojske u području grada Zaporožje likvidirala do 60 vojnika i uništila 10 jedinica vojne tehnike, kao i dva američka višecevna raketna bacača „Himars“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi Sputnjik na Telegramu.

- Lovačka avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila je ukrajinski MiG-29 iznad Nikolajevske oblasti.

- U pravcu Nikolajev-Кrivi Rog za dan je likvidirano preko 270 ukrajinskih vojnika. Uništeno je i pet tenkova, šest borbenih vozila pešadije, 23 vojna oklopna vozila i 11 automobila.

- Pored toga, u Harkovskoj oblasti raketnim napadom uništen je položaj jedinica 14. mehanizovane brigade ukrajinske vojske. Likvidirano je preko 50 militanata, a uništeno je i 12 jedinica specijalne vojne tehnike.

- Oružane snage Rusije takođe su uništile šest ukrajinskih komandnih mesta u DNR i Nikolajevskoj oblasti, kao i 68 artiljerijskih jedinica, ljudstvo i vojnu tehniku u 153 rejona.

- U Zaporoškoj oblasti uništen je lansirni sistem ukrajinskog sistema PVO „Buk M1“, kao i četiri skladišta sa municijom u DNR, Nikolajevskoj i Zaporoškoj oblasti.

Erdogan "okrenuo leđa" Putinu

17.00 Tursko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da odbacuje rusku aneksiju četiri regiona u Ukrajini.

"Ova odluka, koja predstavlja grubo kršenje utvrđenih principa međunarodnog prava, ne može se prihvatiti. Ponavljamo našu podršku mirovnim pregovorima i rešavanju ovog rata čija ozbiljnost raste", navodi se u saopštenju koje prenosi Rojters.

 

RIA:Ruske snage se povukle iz Limana na rezervne polozaje

16.16 Zbog pretnje opkoljavanjem, ruske snage su napustile grad Liman i povukle se na rezervne položaje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je navelo da su tokom proteklog dana u udarima na položaje 66. i 93. mehanizovane brigade Oružane snage Ukrajine pretrpele velike gubitke.

„Uprkos nastalim gubicima, imajući značajnu nadmoć u snagama i sredstvima, neprijatelj je doveo rezerve i nastavio ofanzivu u ovom pravcu“, dodaje Ministarstvo odbrane, prenela je agencija RIA Novosti.

Rusi menjaju vlasništvo nad nuklearkom?

16.10 Rusija pokušava da vlasništvo nad Zaporoškom nuklearnom elektranom prenese u vlasništvo ruske energetske kompanije Rosatam, izjavio je šef ukrajinske kompanije za atomsku energiju.

Petro Kotin je danas za Bi-Bi-Si rekao da "Rusi pokušavaju da nateraju osoblje da potpiše ugovore za rad u Rosatamu".

Podsetimo, Ukrajina je izvestila da je ruska patrola juče privela ukrajinskog generalnog direktora Zaporoške nuklearke Igora Murašova.

"Pretpostavljamo da pokušavaju da ga nateraju da prihvati ovaj potez", rekao je Kotin.

 

 

Ukrajinske snage granatiraju Energodar

16.03 Ukrajinska vojska je počela artiljerijski napad na obalsko područje Energodara, saopštila je administracija tog grada.


Nacionalističke formacije Oružanih snaga Ukrajine otvorile su artiljerijsku vatru na oblasko područje grada. Odjeknulo je 13 eksplozija.

 

 

Šojgu o mogućnosti mobilizacije žena

14.58 - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da delimična mobilizacija u Rusiji ne obuhvata žene.

- Ne. Tako nešto nije bilo ni u planovima za budućnost. Ne planiramo da pozivamo žene - rekao je Šojgu odgovarajući na pitanje novinara.

Ministar odbrane Rusije je zajedno s gradonačelnikom Moskve Sergejom Sobjanjinom i gubernatorom Moskovske oblasti Andrejom Vorobjovom proverio tok priprema i uslove razmeštanja mobilisanih građana.

Ukrajinci ušli u Krasni Liman

14.32 - Sergej Hajdaj, guverner Luganske oblasti, rekao je da su Oružane snage.. Ukrajine u Krasnom Limanu u Donjeckoj oblasti opkolile oko 5.000 ruskih vojnika.

- Nemoguće je više dopremanje municije u grad - rekao je on i dodao da ruske trupe neće moći da izađu iz Krasnog Limana.

Zelenski otkazao jesenju regrutaciju, odlaže demobilizaciju

13.17 - Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je otkazao jesenji poziv na redovno služenje vojnog roka u Ukrajini i odložio demobilizaciju zakazanu za oktobar-decembar, navodi se u ukazu objavljenom 30. septembra.

 

Ukrajina uvodi sankcije Putinovoj deci

12.45 - Ukrajina je uvela sankcije Putinovoj deci i ruskim zvaničnicima i biznismenima posle referenduma koji su sprovedeni u četiri oblasti, piše Kijev Indipendent.

Savet za nacional - nu bezbednost i odbranu uveo je nove sankcije za preko 3.600 pojedinaca i entiteta.

- Na listi se nalaze deca ruskog diktatora Vladimira Putina, ruska vojna komanda, zvaničnici, umetnici i propagandisti, kao i vlasti koja je instalirala Moskva u Donbasu i na Krimu - piše u saopštenju.

Ukrajinci granatiraju Novu Kahovku, "radi" ruski PVO

12.30 - Ukrajinska vojska granatira Novu Kahovku, aktiviran je protivvazdušni sistem Oružanih snaga Rusije, u vazduhu je odjeknulo pet eksplozija, saopštile su gradske vlasti, a prenosi Sputnjik.

Zelenski se zahvalio Bajdenu

12.20 - Zelenski se zahvalio Bajdenu na pomoći u vrednosti od 12 milijardi dolara

 

 

Putin dodelio zvanje Heroja Rusije Kateriničevu

12.00 - Predsednik Rusije Vladimir Putin dodelio je zvanje Heroja Rusije prvog stepena zameniku šefa administracije Hersonske oblasti Alekseju Kateriničevu, koji je poginuo tokom ukrajinskog granatiranja, sledi iz ukaza koji je ruski lider potpisao danas.

-- Za hrabrost i herojstvo, ispoljene prilikom ispunjavanja službene dužnosti, dodeliti zvanje Heroja Ruske Federacije pukovniku Alekseju Viktoroviču Kateriničevu (posthumno) - navedeno je u ukazu.

 

 

 

Kijev:Ruske trupe u Limanu pod ukrajinskom opsadom

10.52 - Ukrajina drži opkoljene ruske snage u Limanu, u Donjeckoj oblasti, a operacija za oslobađanje tog grada je još u toku, saopštio je danas portparol ukrajinske vojske.

Ruska vojska u Limanu ima oko 5.000 do 5.500 vojnika, ali je broj opkoljenih pripadnika ruskih snaga možda sada manji zbog žrtava i nekih vojnika koji pokušavaju da se probiju iz okruženja, saopštio je portparol ukrajinske vojske, prenosi Rojters.

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov u petak je izjavio da su ukrajinske trupe zauzele selo u blizini Limana, koje je pod ruskom kontrolom, na istoku regiona Donjecka.

Aksjonov: Ujedinjenje četiri regiona s Rusijom nije poslednje

10.42 - Ulazak Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije predstavlja povratak istorijskoj pravdi i nije poslednje ujedinjenje, izjavio je lider Krima Sergej Aksjonov.

- Ovo je obnavljanje istorijske pravde, sve protiče ispravno. Predsednik Rusije je jasno rekao: vraćamo se na istorijske granice, ruski svet se vraća u te granice... Zbog toga postoji osećanje ponosa na zemlju, na predsednika, na njegove odluke, sve je to ispravno Zbog toga, hvala bogu, idemo napred i uveren sam da ovo nije poslednje ujedinjenje - rekao je Aksjonov u video-zapisu objavljenom na njegovom Telegram kanalu.

Zašto je odložena jesenja regrutacija u Rusiji?

10.23 - Odluka o odlaganju početka jesenje regrutacije sa 1. oktobra na 1. novembar usledila je zbog preopterećenosti vojnih odseka, rekao je za RIA Novosti Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsednika Vladimira Putina.

- Sada su vojni odseci preopterećeni zbog delimične mobilizacije. Da se ​​ovo preopterećenje ne bi pogoršalo, doneta je takva odluka. To će omogućiti rasterećenje tokova mobilizacije - rekao je on.

Ukaz o jesenjoj regrutaciji juče je potpisao Vladimir Putin.

Celu vest možete pročitati OVDE.

Ruski artiljerci

09.55 - Ruski artiljerci demonstriraju dejstvo drona i topova

 

 

Finska razmatra gradnju ograde na delu granice sa Rusijom

09.37 - Finska razmatra mogućnost izgradnje ograde na delu granice s Rusijom, izjavio je ministar inostranih poslova te zemlje Peka Havisto za španski list „Mundo“.

NUKLEARNE ELEKTRANE? Stavljen mu povez preko očiju i odvezen u nepoznatom pravcu

09.10 - Ruske snage privele su generalnog direktora Zaporoške nukelarne elektrane Igora Murašova i odvele ga u nepoznatom pravcu, saopštila je ukrajinska državna agencija Energoatom.

Celu vest pročitajte OVDE.

SAD ne vide da Rusija razmišlja o nuklearnom napadu

08.52 - Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je juče da, uprkos pretnjama ruskog predsednika Vladimira Putina o upotrebi nuklearnog oružja u Ukrajini, SAD nisu videle da Rusija "preduzima ove akcije", piše Rojters.

Saliven: Nije trenutak za prijem Ukrajine u NATO

08.45 - Zahtev Ukrajine za prijem u NATO trebalo bi proceduralno razmotriti u neko drugo vreme, izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven.

- Po našem mišljenju, sada je najbolji način da se Ukrajina podrži kroz praktičnu podršku ''na terenu'', a proces u Briselu bi trebalo da se preduzme u drugo vreme - rekao je Saliven novinarima u Beloj kući.

Ukrajina je u petak zvanično podnela zahtev za ulazak u NATO kao vojni partner, što se poklopilo sa ceremonijom u Moskvi na kojoj je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao dokumenta o prisajedinjenju samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti Rusiji.

- Amerika je u potpunosti spremna sa našim saveznicima iz NATO-a da brani svaki pedalj teritorije NATO-a. Svaki pedalj - rekao je američki predsednik Bajden u izjavi u petak u Vašingtonu, uz napomenu da bi ovu poruku Moskva trebala doslovno da shvati.

Ako bi zahtev Kijeva za članstvo bio prihvaćen, snage koje su u NATO savezu bi formalno bile uvučene u rat u Ukrajini, i bile direktno suprotstavljene ruskoj vojsci, što bi potencijalno dovelo do eskalacije sukoba, napominje Evronjuz.

DNR: Ukrajinci granatirali Donjeck i Jasinovatu

08.20 - Ukrajinske trupe su za tri sata granatirale Donjeck i Jasinovatu, ispalivši ukupno 21 granatu, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.

Svetska banka: Još 530 miliona dolara pomoći Ukrajini

07.56 - Svetska banka je saopštila da će obezbediti dodatnih 530 miliona dolara podrške Ukrajini, čime će ukupna pomoć Svetske banke Ukrajini dostići 13 milijardi dolara.

Pomoć su podržali Velika Britanija sa 500 miliona dolara i Danska sa 30 miliona dolara, navedeno je u saopštenju Svetske banke, prenosi Rojters.

Celu vest pročitajte OVDE.

Raketirana Odeska oblast

07.39 - Ruske snage raketirale su noćas Odesku oblast, pogođen je industrijski infrastrukturni objekat i nije bilo povređenih, saopštilo je gradsko veće Odese pozivajući se na ukrajinsku Operativnu komandu "Jug".

Dva projektila, pretpostavlja se Iskanderi, pogodili su industrijski infrastrukturni objekat, oštetile električnu podstanicu i nekoliko okolnih zgrada, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ispaljivanje "Džavelina"

07.30

 

 

Sputnjik: Zaustavljeno napredovanje ukrajinske vojske kod Krasnog Limana

07.15 - Ruska vojska je zaustavila napredovanje ukrajinske armije kod Krasnog Limana u DNR.

Dopisnici Sputnjika obišli su liniju fronta kod Krasnog Limana i potvrđuju da je selo Torsko pod punom kontrolom savezničkih snaga DNR i Rusije.

Ukrajinska komanda o borbama na jugu zemlje

07.05 - Ukrajinska operativna komanda "Jug" izvestila je da su ukrajinske snage 30. septembra ubile 10 ruskih vojnika i uništile dve samohodne haubice Msta-S, raketni bacač "Grad", teški sistem za bacanje plamena, tri tenka i dva borbena vozila pešadije.

Ukrajinska vojska je takođe navodno oborila jedan dron Orlan-10 iznad Hersonske oblasti i jedan u Odeskoj oblasti.

Kina pozvala sve strane u sukobu u Ukrajini na pregovore

07.00 - Kina poziva sve strane u sukobu u Ukrajini da pokažu uzdržanost i učine napore za pregovore i prekid vatre, izjavio je stalni kineski predstavnik u Ujedinjenim nacijama Čang Jun na sednici Saveta bezbednosti u petak.

Čang je rekao da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine i istakao da se moraju poštovati principi iz povelje UN.

Sve legitimne zabrinutosti za bezbednost svih strana moraju biti ozbiljno razmotrene, a svi napori za mirno rešenje moraju biti podržani, zaključio je Čang.

Rusija je stavila veto na nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN koji su inicirale SAD i Albanija, a koja osuđuje referendume u samoproglašenim Donjeckoj Narodnoj Republici i Luganskoj Narodnoj republici, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti za pristupanje Rusiji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading