ŠTA SVE ZNAMO O SKRIVANOJ POSETI NEMAČKE MINISTARKE? Prvo izbegla ruske rakete, pa potom morala da ode u bunker
EPA

U lučkom gradu Odesi na Crnom moru, političarku SPD-a je u subotu primio njen ukrajinski kolega Aleksij Resnikov. Lambreht je obećala da će isporučiti prvu jedinicu već obećanog Iris-T SLM zemaljskog PVO sistema u roku od nekoliko dana.

Nedugo pre posete, koja je prvobitno bila tajna iz bezbednosnih razloga, dve ruske rakete Iskander pogodile su industrijsku zonu u Odesi, prema ukrajinskim izvorima. Niko nije povređen. Popodne je i sama ministarka morala da ode u bunker zbog alarma za vazdušni napad, prenosi "Zidojče cajtung".

Planirana poseta gradu Nikolajevu, udaljenom oko 40 kilometara od fronta, otkazana je iz bezbednosnih razloga zbog pretnje ruskog raketnog i artiljerijskog napada. U toj oblasti, Lambreht je prvobitno želela da zajedno sa Reznikovom poseti položaje naoružanja, objekte za obuku i aktivnosti čišćenja mina.

Zbog vazdušne uzbune koja je trajala 45 minuta, 57-godišnja ministarka je posle podne morala da potraži sklonište u bunkeru. Reznikov je rekao da su Rusi oborili projektil Kalibr, najverovatnije sa broda.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading