UKRAJINCI TRAŽE REŠENJE, IMAJU OGROMAN PROBLEM Iranske letelice praktično nedodirljive za konvencionalne sisteme PVO
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Oružane snage Rusije su, u okviru „specijalne operacije“ demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, počele da aktivno koriste iranske bespilotne letelice „kamikaze“, za neutralisanje položaja Ukrajinskih snaga, kao i za uništavanje vojnih objekata neprijatelja

Takvi sistemi naoružanja su već pokazali svoju efikasnost i neranjivost prema sistemima PVO ukrajinske vojske

Ruske snage počele su da aktivno koriste bespilotne letelice „Geran-2“, koje su navodno nabavljene od Irana, oko sredine septembra. Reč je o takozvanim „kamikazama“, sposobnim za izviđanje, otkrivanje i momentalno uništavanje neprijateljskih položaja i velikih vojnih objekata.

Tokom „specijalne operacije“, Rusija je uspešno upotrebila nove iranske bespilotne letelice. Tako su „Gerani” uništili važne vojne objekte u Odesi, kao i vojnu tehniku i položaje ukrajinske vojske na liniji fronta.

Kijevski režim i američki vojni stručnjaci ne mogu tačno da smisle, kako da se suprotstave preciznim udarima ruskih oružanih snaga. „Gerani” su praktično neranjivi na sisteme PVO, a takođe su i premala meta za konvencionalne protivvazdušne sisteme, koji su u službi Oružanih snaga Ukrajine.

Pošto su ovo male mete koje lete na maloj visini, čak i „NASAMS“ ima izuzetno težak zadatak, da se nosi sa takvom grupom ciljeva. Takve bespilotne letelice neće biti moguće gađati iz konvencionalnih protivvazdušnih artiljerijskih sistema.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading