LOŠE VESTI ZA ZAPAD Šta se krije iza novog Putinovog govora?
Foto: Alo ilustracija

Aleksandar Brod, direktor Moskovskog biroa za ljudska prava, došao je do ovog zaključka nakon novog govora ruskog predsednika Vladimira Putina.

 

- Mislim da je ovo veoma važno za sve zdrave ljude koji pokušavaju da shvate težak turbulentan svet. Unipolarnost se ruši. Vidimo da nisu sve zemlje, a pre svega Rusija, spremne da se potčine diktatu Zapada, da se prilagode njegovim ideološkim stavovima i ekonomskim modelima - rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, Putinov govor direktno ukazuje da Rusija, kao i njeni saveznici, namerava da striktno sledi sopstveni tok razvoja. Na ovom putu Moskva neće prestati da brani svoje ideje o ljudskim pravima i demokratiji.

Podsećamo, u Kremlju je juče održana ceremonija potpisivanja ukaza o stupanju novih teritorija u sastav Ruske Federacije.

Ruski lider Vladimir Putin je rekao da je narod doneo odluku i da je siguran da će Duma podržati ulazak novih subjekata u sastav Ruske Federacije.

- To je volja miliona ljudi. To je njihovo pravo, pravo na samoopredeljenje i pravo koje je zasnovano na istorijskom jedinstvu - rekao je on.

Predsednik Rusije istakao je da Zapad stvara vazale, potkupljuje vlasti raznih zemalja, ili ih ruši do temelja, ako se ne potčine.

- Oni žele za nas ne slobodu, već da nas pretvore u koloniju. Hoće da razgrabe sve, a ne saradnju na jednakim osnovama. Ugrožavaju ih naša kultura i filozofija. Njima nije potrebna Rusija, ona je potrebna nama - rekao je on.

Rusija će zaštititi svoje vrednosti

Vladimir Putin je podsetio da će Rusija zaštiti svoje vrednosti i svoju otadžbinu.

- Rusija je velika hiljadugodišnja država. Zapad je porušio princip nepovredivosti granica. I sada na svoju ruku određuju ko ima pravo na samoopredeljenje, a ko nema. Nema nikakvog moralnog prava, slobode i demokratije na Zapadu - kaže predsednik Rusije.

Putin konstatuje da, iako zapadne zemlje tvrde da donose demokratiju drugim zemljama, one rade upravo suprotno.

- Oni su lažljivi i licemerni. Amerika je jedina zemlja u svetu koja je dva puta bacila nuklearnu bombu, na Hirošimu i Nagasaki. U sadejstvu sa Britancima su u ruševine pretvorili gradove poput Drezdena i Hamburga. Hteli su da zaplaše naš narod i ceo svet - kaže on.

Ruski predsednik ističe da su Amerikanci bombama zasipali Korejce i Vijetnamce, i dan-danas okupiraju Nemačku, Japan i Koreju.

- Anglosaksoncima su malo sankcije. Prešli su na diverzije, i izazvali eksploziju na gasovodu Severni tok 2. Diktat Amerike se zasniva na gruboj sili i pravu jačeg - izjavio je Putin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading