RUSIJA NEMA DILEMU: "Švajcarska je izgubila neutralni status"
EPA/GABRIELE PUTZU

„Švajcarce je zaista interesovalo naše mišljenje o mogućem zastupanju interesa Ukrajine u Rusiji i Rusije u Ukrajini i to prilično davno“, rekao je Nečajev.

„Mi smo vrlo jasno odgovorili da je Švajcarska, nažalost, izgubila status neutralne države i ne može da bude ni posrednik ni zastupnik interesa. Kao što je poznato, Bern se pridružio nelegalnim sankcijama protiv Rusije, on podržava antinarodni nacistički režim u Kijevu, učestvuje u agresivnoj rusofobičnoj kampanji koju su pokrenuli Zapad i Ukrajina. Apsolutno je neshvatljivo kako se takvim ponašanjem može ponuditi posredovanje, zastupanje i druge dobre usluge“, ocenio je Nečajev.

RAT UŽIVO, DAN 169. DNR: Zustavljeno curenje amonijaka iz granatirane pivare, Dvoje poginulih u napadima na Dnjepropetrovsk
Prema njegovim rečima, „činjenica da je Bern, znajući naše mišljenje, nastavio pregovore sa Kijevom po pitanju međusobnog zastupanja, potvrđuje da ga ne zanimaju interesi Rusije“.
„To samo potvrđuje naš stav da ne može biti reči ni o kakvom zastupanju i posredovanju Švajcarske“, zaključio je on.
Ranije je švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da su Švajcarska i Ukrajina postigle dogovor o tome da interese Kijeva u Rusiji zastupa Švajcarska.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading