VAŽAN RAZGOVOR Zelenski i Bajden pričali o jako bitnim temama
Foto: Tanjug/AP/EPA

Predsednik Vladimir Zelenski je rekao da je razgovarao sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajednom i dogovorio dalju podršku odbrani i nove sankcije Rusiji.

Bajden je danas već objavio da Sjedinjene Američke Države zabranjuju uvoz alkohola, dijamanata i morskih plodova iz Rusije. On je rekao da SAD zabranjuju i isporuku luksuzne robe u Rusiju.

MUP RUSIJE UGASIO NALOG NA INSTAGRAMU Zbog poziva na nasilje i ubistvo ruskih državljana

Bajden je izjavio da bi sukob Rusije i NATO-a bio treći svetski rat, što se mora izbeći. Ali podsetio je da SAD svakodnevno isporučuje oružje Ukrajini, uključujući i protivtenskovsko i vazdušno oružje.

Bela kuća je takođe saopštila da su zemlje G7 pristale da uskrate Rusiji pristup finansiranju preko međunarodnih organizacija, uljučujući MMF. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
eferim

12.03.2022 00:06

Jedan veliki mlati malog, odvaljuje ga od života... I mali se obrati glavnom tabadžiji u kraju sa molbom da pomogne. A tabadžija pripreti velikom da neće da se igra sa njim, da mu je da je dobio 3 iz ruskog i da mu je mama ružna

sana

12.03.2022 01:06

Kako moze jedan nenormalan covek kao ovaj Zelenski da uvede narod u rat zbog Nato i Eu hohstaplera i da pravi planove sa drugim bolesnikom senilnim parkinson bolenim Bajdenom i jos sa takvom karikaturom da pravi neke planove. Pa izgleda da zeli samo vise da mu ljudi i narod gine. Zovite ludaka da se opameti.