RUSI DOBILI NOVO BOGATSTVO! Čak 82 miliona tona nafte pronađeno u Pečorskom moru
Foto: Shutterstock

Naftno polje je otkriveno zahvaljujući kampanji bušenja u Medinsko-Varandejskoj oblasti, prenosi "Russia Today". Kompanija "Rosnjeft" se oglasisa zvaničnim saopštenjem o najnovijem nalazištu nafte.

“Tokom testiranja dobijen je slobodan protok nafte sa maksimalnim protokom od 220 kubnih metara dnevno. Nafta je ‘lagana‘, sa niskim sadržajem sumpora i ima nizak viskozitet", navodi se u saopštenju kompanije.

(UKRAJINA UŽIVO) DUMA DONELA ODLUKU KOJA MENJA SVE Usvojen novi Zakon o ruskoj vojsci; Intenzivno granatiranje Donjecka (FOTO/VIDEO)

"Rosnjeft" je napomenuo da su istražni radovi u vodama Pečorskog mora dokazali “značajan naftni potencijal Timan-Pečorske provincije i postali osnova za nastavak proučavanja i razvoja regiona”. Kompanija navodno kontroliše ukupno 28 ofšor licenci na Arktiku, od kojih osam u Pečorskom moru.

Kompanija "Rosnjeft" je u vlasništvu Putinovog bliskog saradnika, oligarha Igora Sečina. Prema procenama stručnjaka, Rusija će inkasirati oko 56 milijardi dolara ukoliko pronađenu naftu proda po trenutnoj ceni.

UKRAJINI POTREBNO DO 65 MILIJARDI DOLARA Navedena cifra deo je šireg plana za dugoročnu obnovu zemlje

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Goran

05.07.2022 15:26

Hahahaha i sta ce sada zapadne dzukele da rade?? Jedino im preostaje da na kolenima odu kod Vladimira Vladimirovica Putina i mole za oprostaj. Postaje najveci proizvodjac nafte u sveti, cak i ispred Saudijske Arabije