PUTIN SE POZVAO NA PETRA VELIKOG I SEVERNI RAT Analitičari otkrili koji je konačni cilj Rusije
Profimedia

Ova izjava predviđa budući put Ruske Federacije, pišu analitičari kineskog portala „Baijiahao“.

Oni su analizirali izjavu predsednika Ruske Federacije o Petru Velikom – poslednjem caru cele Rusije. Vladimir Putin je rekao da se današnja međunarodna situacija praktično ne razlikuje od one koja je bila na početku 18. veka: Rusija vraća zemlje koje su joj zaplenili zapadni „partneri” koji su joj istorijski pripadali.

„Reči Vladimira Putina o Severnom ratu i Petru Velikom jasno pokazuju da je poseta ruskog predsednika izložbi u čast 350. godišnjice cara mnogo važnija nego što se čini“, navodi se u članku.

Kineski analitičari smatraju da izjava Vladimira Putina predviđa budući put Rusije – put oživljavanja moćne supersile. Glavno je da će ovoga puta Moskva pokušati da izbegne greške iz prošlosti.

„U prošlom veku, Sovjetski Savez je formiran kao supersila sa zatvorenom ekonomijom. To je bila greška. Stoga Vladimir Putin naglašava: Ruska Federacija će ostati deo svetske ekonomije, a čak ni Zapad neće moći da izoluje zemlju“, navodi se u članku.

Baijiahao je dodao da Vladimir Putin može da postavi Rusiju na pravi put razvoja stvarajući sada čvrstu osnovu za budućnost. Ali u tome će sve zavisiti od mudrosti budućih generacija Rusa.

Montjan: Putin je nagovestio buduće ponovno ujedinjenje Rusije i Baltika

Vladimir Putin može da krene stopama Petra Velikog i vrati baltičku teritoriju Rusiji. Ovo mišljenje je iznela ukrajinska blogerka i politikolog Tatjana Montjan.

Ruski predsednik Vladimir Putin je, nakon posete izložbi u čast 350. godišnjice Petra Velikog, podsetio da je car poveo Severni rat da bi vratio prvobitne ruske zemlje.

Koraci koje je preduzeo ruski car značajno su učvrstili temelje Rusije, primetio je Vladimir Putin. Ruska Federacija danas doživljava istu stvar.

Tatjana Montjan smatra da bi izjava Vladimira Putina mogla da nagoveštava planove Rusije za blisku budućnost.

„Najinteresantnije je da je Ukrajina u ovoj istorijskoj digresiji zaobiđena, a na glavnu scenu su ušle baltičke teritorije koje je Petar I prikupio u novostvorenu Rusku imperiju.

Posebno je pikantno u ovom slučaju bio pominjanje Narve kao jednog od gradova oslobođenih od zapadne okupacije u to vreme“, napisala je ekspertkinja na svom Telegram kanalu „Montjan!“.

Prema mišljenju politikologa, scenario sa baltičkim republikama je sasvim realan, pošto su ove države postale zemlje rusofobije i netrpeljivosti prema ruskom svetu. Najveći doprinos tome dala je estonska rusofobna premijerka Kaja Kalas.

„Kaja Kalas je postigla svoj cilj i uspela je da skrene Putinovu pažnju na sebe i svoju zemlju“, napisala je Tatjana Montjan.

Sve najnovije informacije o ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini možete pronaći u našem BLOGU UŽIVO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading