ZAHAROVA TVRDI Švedske vlasti ne govore istinu i obmanjuju sve
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Zaharova tvrdi da postoji mala podrška javnosti za taj potez unutar Švedske i postavila je pitanje zašto nema referenduma o promeni politike.

Takođe, optužila je Švedsku da je marioneta Velike Britanije.

-Kad smo već kod 'prijatelja', primeti se da su američki senatori bili u poseti Stokholmu na dan objave 'istorijske' odluke. Ne obični kongresmeni, već šef republikanaca u Senatu Mič Mekonel. Švedska još nije pristupila NATO-u, ali Amerikanci već diktiraju švedskim vlastima šta će da kažu svom narodu. A ovo je samo demonstracija onoga što im se sprema - rekla je Zaharova pa zaključila kako je više od 200 godina neutralnosti, koja je garantovala bezbednost i prosperitet Kraljevstva, sada istorija.

 

-Pa zašto nije bilo referenduma? Samo zato što već duže vreme niko ne konsultuje mišljenje švedske javnosti o bilo čemu. Amerikanci odlučuju umesto njih, zaključila je.

Inače, najnovije istraživanje pokazalo je da je sve više Šveđana za ulazak u NATO.

Anketa koju je sproveo Demoskop, a koju je naručio list Aftonbladet pokazala je da je 57 odsto Šveđana sada za članstvo u NATO-u, u odnosu na 51 odsto u martu.

Oni koji se protive pridruživanju pali su sa 24 odsto na 21 odsto, dok su oni koji su bili neodlučni pali sa 25 odsto na 22.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati u našem BLOGU UŽIVO

Komentari (0)

Loading