DRAMATIČAN SNIMAK S PRVE LINIJE FRONTA Ušli u Severodonjeck i spasili zaključanu i miniranu porodicu (FOTO/VIDEO)
Alo! Ilustracija J.V.

Rano ujutru 24. februara, predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju naciji saopštio da Rusija ne može da se "oseća bezbedno, razvija i postoji" zbog stalne pretnje koja stiže iz današnje Ukrajine.

Kako je Putin naveo cilj vojne operacije je demilitarizacija Ukrajine, "denacifikacija" i zaštita ruskog stanovništva koje naseljava delove istočne Ukrajine, a koje je, kako navodi ruski predsednik, izloženo genocidu od strane zvaničnog Kijeva.

Nakon skoro tri meseca rata, ukrajinska vojska pružila je jak otpor i ruske snage bile su prinuđene na povlačenje sa severa i severoistoka Ukrajine, pa je front prema Kijevu zatvoren, a ruska vojska povukla se iz Sumija.

Rusi su pregrupisali svoje snage i usmerili većinu svojih dejstava na jug i jugoistok Ukrajine kako bi se dalje nastavio prodor na zapad iz DNR i LNR i kako bi Mariupolj bio stavljen pod punu kontrolu.

Veliki podršku Ukrajini u vidu logistike, naoružanja i propagande svesrdno su pružile zemlje NATO pakta, SAD i vodeće članice EU.

BLOG 85. DANA RUSKE VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI JE ZAVRŠEN.

Dramatičan snimak s prve linije fronta

00:54 - Prilikom oslobađanja predgrađa Severodonjecka, jedinice NM LNR spasile su iz ukrajinskog zatočeništva porodicu koja je bila zaključana u podrumu i minirana, tvrde ruski izvori.

 

Novi udar Ukrajinaca

00:45 - Novi snimak udara ATGM Stugna-P ukrajinske 80. desantno-jurišne brigade, ovoga puta na rusku BMP, objavljen je na Telegramu.

 

Pacifička flota slavi 291. godišnjicu 

00:34 - Datum njenog nastanka je 21. maj 1731. godine, kada je ruski Senat osnovao vojnu luku Ohotsk.

 

 

Zelenski: Borcima rečeno da izađu iz Azovstalja i spasu se

00:20 - Borcima koji su bili u opkoljenom Azovstalju rečeno je da izađu i spasu živote, rekao je večeras ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, nakon što je Moskva saopštila da je čeličana u Marijupolju "potpuno oslobođena".

- Danas su momci primili jasan signal od vojnih komandanata da mogu da izađu i spasu živote, rekao je Zelenski na ukrajinskoj televizijii, prenosi "BBC".

Snimak PVO iz prvog lica

23:59 - "Jedinstveni i retki snimci. Rad jedinice PVO vojske Donjecke Narodne Republike iz prvog lica. Ukrajinski vojni avion je oboren. Pilot se katapultirao", objavili su proruski izvori na Telegramu.

 

Rusi objavili fotografije zarobljenih "azovaca"

23:43 - Tetovaže pripadnika bataljona „Azov“ i Oružanih snaga Ukrajine, poslednjih koji su izašli iz ​​Azovstalja fotografisali su ruski vojnici:

  • amblem 3. SS tenkovske divizije „Mrtva glava“
  • obrnuti satanski krst 
  • nemački krst 
  • Portret neonaciste Martinkeviča Tesaka,
  • Munje SS

U petak je potpuno osvojena industrijska zona Mariupolja.

 

Rusija: Kasparov i Hodorkovski na listi stranih agenata

23:39 - Ministarstvo pravde Rusije stavilo je na listu stranih agenata šahistu i političara Garija Kasparova i bišeg direktora "Jukosa“ Mihaila Hodorkovskog.

Kamala Haris i Makron razgovarali o pomoći Ukrajini

23:25 - Potpredsednica SAD Kamala Haris razgovarala je danas telefonom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o raznim pitanjima uključujući pomoć Ukrajini.

DRAMATIČAN SNIMAK S PRVE LINIJE FRONTA Ušli u Severodonjeck i spasili zaključanu i miniranu porodicu (FOTO/VIDEO)

EPA

 

Haris je istakla snažnu podršku bliskom savezu SAD i Francuske i čestitala Makronu na reizboru, saopšteno je iz kabineta američke potpredsednice, prenosi The Guardian.

Novi napad u Nikolajevskoj oblasti

23:14 - Upozorenje o vazdušnom napadu je na snazi u oblasti Nikolajev. Lokalni stanovnici objavljuju video zapise o posledicama napada.

 

 

Granatirana Mihajlovka

23:02 - Ukrajinske trupe granatirale su selo Mihajlovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši 6 granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Kako dočekuju ruske vojnike u Donbasu

22:45 - "Snimljen je dirljiv susret sa bakom u oslobođenom predgrađu Kremna. Dok ukrajinske vlasti mole za vojnu opremu i naoružanje od zapadnih partnera, ruski vojnici ne zaboravljaju na pomoć stanovnicima oslobođenih LNR i DNR", objavili su proruski izvori.

 

Zamenik ministra DNR: Nema razmene zarobljenih "Azovaca"

22:38 - „Niko nikoga neće menjati - Ukrajina laže. Oni (zarobljeni azovci) sve će ispričati: Od toga kako su krali maline, do toga kako su streljana deca u Marijupolju. Oni su svedoci, učesnici, počinioci ratnih zločina. Sada će se sa njima obaviti dug i skrupulozan rad", izjavio je vršilac dužnosti ministra informisanja DNR Danil Beznosov.

Počele borbe za Severodonjeck 

22:23 - "Propagandisti kijevskog režima odbranu grada nazivaju odlučujućom bitkom za Donbas. I ima istine u ovome. Iako će, naravno, biti čitav niz takvih bitaka", prenose ruski izvori.

 

Snimak izlaska poslednjih militanata iz Azovstalja

22:12 - Ukupno se predalo 2.439 ljudi. Teritorija fabrike je u potpunosti pod kontrolom ruske vojske.

 

Šreder podneo ostavku u "Rosnjeftu"

21:55 - Ruska naftna kompanija "Rosnjeft" saopštila je da je bivši nemački kancelar, Gerhard Šreder, obavestio kako više ne može da bude deo njenog Upravog odbora.

Vlasti SAD prizemljile još jedan avion čiji je vlasnik Roman Abramovič

21:48 - Američke vlasti su prizemljile još jedan avion čiji je vlasnik ruski biznismen Roman Abramovič, navodeći kao razlog kršenje sankcija uvedenih protiv Moskve zbog napada na Ukrajinu.

Američko Ministarstvo trgovine je saopštilo da je Abramovičev avion “Boing 787 Drimlajner” verovatno prekršio izvoznu kontrolu SAD.

Oglasio se Zelenski: Ubijeno dete od 11 godina


21:30 - "Region Harkov. Mesto Lozova. Ruski raketni napad na dobro rekonstruisani štand kulture. Sedmoro je stradalo, među njima i dete od 11 godina. Okupatori su kulturu nazvali svojim neprijateljem, osvetljavajući taj narod. I nemojte im štedeti ni rakete ni bombe. Šta je u glavama ljudi, kako pokupiti osovinu takve mete? Apsolutno zlo, apsolutna glupost", napisao je ukrajinski lider Vladimir Zelenski na svom Telegramu.

 

 

Predao se major Sergej Volina

1:28 - V.d. komandanta jedinica 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine, prethodno blokiranih na Azovstalju, Sergej Volina, predao se Rusima. Prethodno je više puta objavio snimke upućen Zapadu tražeći da ih spase iz fabrike.

 

 

SAD: U Evropi ostaje 100.000 vojnika, osim ako Rusija ne zapreti Švedskoj i Finskoj

21:23 - Broj američkih zvaničnika kaže da će SAD verovatno zadržati 100.000 vojnika stacioniranih u Evropi još neko vreme osim ako Rusija ne bude ozbiljno ugrozila Švedsku i Finsku ili članice NATO-a.

Takođe bi moglo doći do privremenog povećanja broja vojnika ako NATO sprovede više vojnih vežbi u regionu, a SAD bi mogle da podignu dodatne baze u Evropi ako se bezbednosno okruženje promeni, dodaju zvaničnici, prenosi "Si-En-En".

Ministrastvo odbrane Rusije: Azovstal potpuno oslobođen

21:12 - Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je večeras da je kombinat Azovstal u Mariupolju potpuno, kako je navedeno, oslobođen.

Ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio je predsednika Vladimira Putina o završetku operacije i potpunom oslobađanju Azovstala i grada Mariupolja od ukrajinskih snaga, javlja agencija "RIA Novosti".

Kanada uvela nove sankcije Rusiji

21:00 - Kanada je uvela dodatne sankcije ruskim oligarsima i zabranila je izvoz i uvoz luksuzne robe u i iz Rusije.

Nove mere znače ograničenja za 14 pojedinaca, uključujući ruske oligarhe, članove njihovih porodica i bliske saradnike predsednika Rusije Vladimira Putina, navodi se u saopštenju, koje je preneo BBC.

Rusi drže pod vatron ključan most

20.46 - Minobacač Tulipan od 240 mm pogađa most koji povezuje Severodonjeck sa Lisičanskom.

 

 

Zelenski: Okupatori kao neprijatelje označili i kulturu

20.23 - Najmanje sedam ljudi, ukljućujući i jedno dete, povređeno je u ruskom raketnom napadu na grad Lozova u oblasti Harkov u istočnoj Ukrajini, navodi se u izveštajima lokalnog centra za hitnu medicinsku pomoć.

DRAMATIČAN SNIMAK S PRVE LINIJE FRONTA Ušli u Severodonjeck i spasili zaključanu i miniranu porodicu (FOTO/VIDEO)

Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

 

Kanada uvela nove sankcije Rusiji

20.07 - Kanada je uvela dodatne sankcije ruskim oligarsima i zabranila je izvoz i uvoz luksuzne robe u i iz Rusije.

Dejstvovanje ruskog vlr BM-21 „Grad” (9K51) u Ukrajini.

19.56

 

 

Eksplozije u Hersonskoj oblasti

19.40

DRAMATIČAN SNIMAK S PRVE LINIJE FRONTA Ušli u Severodonjeck i spasili zaključanu i miniranu porodicu (FOTO/VIDEO)

Foto: Twitter/printscreen

 

 

U jednom od okruga Harkova ponovo stub dima!

19.23

 

 

Sankcije Rusiji, oružje Ukrajini

19.05 - Kanadske vlasti uvele su dodatne sankcije protiv Rusije, a na sankcioni spisak uvršteno je 14 osoba, elementi za kompjutere i luksuzna roba.

Raketirana Jasinovataja

18.49 - Ukrajinske trupe ponovo su pucale na grad Jasinovataja u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši pet raketa iz VBR Grad.

Dejstvovao PVO u ukrajinskim oblastima

18.26

 

 

Premijer Belorusije: Minsk ne namerava da učestvuje u specijalnoj operaciji u Ukrajini

18.33 - Premijer Belorusije Roman Golovčenko izjavio je da Minsk ne namerava da učestvuje u ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini.

Palata kulture u Harkovskoj oblasti

18.16

 

 

Rusija "zavrće ventil" Finskoj

17.53Gasprom eksport prestaje da isporučuje gas finskom Gasumu od 21. maja do plaćanja u rubljama - kompanija

Položaji Oružanih snaga Ukrajine kod Avdijevke, snimak iz drona

17.37

 

 

Ruski ratni balans

17.12

 

https://t.me/mod_russia/15933

 

U Harkovu je zabeležena eksplozija

16.50

DRAMATIČAN SNIMAK S PRVE LINIJE FRONTA Ušli u Severodonjeck i spasili zaključanu i miniranu porodicu (FOTO/VIDEO)

AP Photo/Pavel Dorogoy

 

 

Alarm skoro širom Ukrajine, osim Hersonske oblasti!

16.24

 

 

Putin: Raste broj sajber napada na Rusiju

16.05 - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je broj sajber napada na Rusiju u porastu.

DRAMATIČAN SNIMAK S PRVE LINIJE FRONTA Ušli u Severodonjeck i spasili zaključanu i miniranu porodicu (FOTO/VIDEO)

Foto: Sajt predsednika Rusije

 

 

 

Zelenski: Irska pomaže Ukrajini od prvih dana rata

15.43 

 

 

Vladimir Putin na sednici Saveta bezbednosti

15.30

 

 

Erdogan nije spreman na kompromis

14:41 - Turska je ponovo obavestila članice NATO-a da će reći "ne" članstvu Švedske i Finske, rekao je predsednik Redžep Tajip Erdogan. Planiraju da blokiraju prijavu Švedske i Finske za pridruživanje NATO-u ukoliko se ne reše bezbednosni problemi zemlje.

 

Šreder podneo ostavku u Rosnjeftu

14:10 - Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder napustio je odbor ruskog giganta Rosnjefta.

Ukrajinska vojska dobila naređenje: "Prestanite da branite Mariupolj"

13.45 - Komandant ukrajinskog puka Azov Denis Prokopenko obratio se javnosti i rekao da su u Azovu dobili naređenje da prestanu da brane Mariupolj i da spasu živote boraca.

Zelenski najuticajnija ličnost sveta u anketi magazina "Tajm"

13.30 - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prvi je na listi najuticajnijih ljudi godine u anketi magazina Tajm.

Zelenski je dobio 3,3 miliona glasova, što čini oko pet odsto svih glasova.

"Kada je ruska vojska počela opštu invaziju na Ukrajinu u februaru, Zelenski, komičar bez ikakvog političkog iskustva pre nego što je izabran za predsednika 2019. godine, gurnut je na svetsku pozornicu i uspeo je da okupi svetske lidere da podrže Ukrajinu", navedeno je u tekstu Tajma.

Ruska vojska uništila je više od 11.000 kuća u oblasti Luganska, rekao je šef OVA Sergej Gajdaj

 

 

 

Rusi menjaju zakon o vojsci

13:19 - Donji dom ruskog parlamenta objavio je na svojoj web stranici predlog izmene zakona kako bi se Rusima starijim od 40 godina i strancima starijim od 30 godina omogućilo prijavljivanje u vojsku.

 

ZAHAROVA TVRDI Švedske vlasti ne govore istinu i obmanjuju sve

 

13:01 - Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova objavila je na Telegramu komentar o potezu Švedske da se pridruži NATO-u.

Zaharova tvrdi da postoji mala podrška javnosti za taj potez unutar Švedske i postavila je pitanje zašto nema referenduma o promeni politike.

Takođe, optužila je Švedsku da je marioneta Velike Britanije.

Sankcije uvedene Rusije biće na snazi decenijama

 

12:41Sankcije koje su uvedene Rusiji biće na snazi decenijama i to čak nije ni povezano sa specijalnom operacijom u Ukrajini, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

Sergej Šojgu: Rastu pretnje NATO-a u zapadnom strateškom pravcu, Rusija formira 12 novih jedinica i odreda

12.10 - Na kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije Sergej Šojgu je upozorio na to da SAD i NATO povećavaju razmere operativne i borbene pripreme u blizini ruskih granica i ukazao na to da u seriji vojnih vežbi „Zaštitnik Evrope“ učestvuje više od 40.000 vojnika.

 

Lideri EU žele da osnuju fond za obnovu Ukrajine 30. maja

11.56 - Lideri EU rade na tome da 30. maja osnuju fond za obnovu Ukrajine, ali je i dalje nejasno kako će se on finansirati.

"Trebalo bi uspostaviti platformu za rekonstrukciju Ukrajine koja će okupiti ukrajinsku vladu, države članice EU, kao i partnere, finansijske institucije i organizacije", navodi se u nacrtu zaključaka lidera, prenosi Rojters.

 

Šojgu: Ukupno 1.908 ukrajinskih militanata iz Azova se predalo

11.35 - Čak 1.908 ukrajinskih militanata iz neonacističkog bataljona Azov (pod krivičnom istragom u Rusiji), koji su proteklih nedelja bili blokirani u čeličani Azovstalj u Mariupolju, predalo se, izjavio je u petak ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Blokada pogona Azovstalj se nastavlja. Civili koje su tamo držali ukrajinski nacionalisti evakuisani su sa teritorije fabrike - spaseno je 177 ljudi, uključujući 85 žena i 47 dece. Svima je pružena kvalifikovana medicinska i psihološka pomoć. Nacionalisti blokirani u fabrici su počeli da se predaju. U ovom trenutku, 1.908 ljudi je položilo oružje", rekao je Šojgu na sastanku ministarstva.

 

Rubižnje u Luganskoj oblasti postalo je još jedan Mariupolj

 


 

U Kijevu nastavljeno suđenje za ratne zločine

10.52 - U Kijevu je danas nastavljeno suđenje ruskom vojniku Vadimu Šišimarinu (21), koji se tereti za ratne zločine. Podsetimo, Šišimarin je priznao u sredu krivicu, odnosno da je pucao na nenaoružanog 62-godišnjeg civila u ukrajinskoj oblasti Sumi, četvrtog dana rata.

Završne reči odbrane i poslednja izjava vojnika sudu očekuju se tokom ročišta u petak.

Ukrajini uplaćena novčana pomoć od Amerike i Velike Britanije

10.29 - Ukrajini je uplaćeno oko 530 miliona dolara bespovratnih sredstava od SAD-a i Velike Britanije iz fonda koji je osnovala Svetska banka za donacije vladi u Kijevu nakon ruske agresije, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo finansija.

SAD su donirale oko 500 miliona dolara, a Britanija 24 miliona funti (30 miliona dolara), i novac je sada stigao u državni budžet, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Rojters.

„Ova sredstva će biti usmerena na obezbeđenje hitne socijalne, humanitarne i zdravstvene potrošnje, kao i na podršku interno raseljenim licima“, dodalo je ministarstvo.

Američki Senat je odobrio u četvrtak skoro 40 milijardi dolara dodatne pomoći Ukrajini, a Grupa sedam najrazvijenijih ekonomija sveta je postigla dogovor da obezbedi finansijsku pomoć Kijevu od preko 18 milijardi dolara.
 

Predali se pripadnici elitne ukrajinske brigade

10:11 - Narodna milicija samoproglašene Donjecke Narodne Republike saopštila je da se danas predala grupa od 20 vojnika iz sastava elitne 95. desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

- Dvadeset pripadnika 95. desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine dobrovoljno je položilo oružje i tako spasilo svoje živote - saopštila je Narodna milicija samoproglašene Donjecke Narodne Republike na svom kanalu na Telegramu.

U današnjem izveštaju sa fronta se dodaje da su tokom borbi pripadnici proruskih snaga uništili tenk i dva borbena vozila pešadije odnosno osam protivničkih vatrenih pozicija, a da je tom prilikom nastradalo više od 30 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Hersonska oblast se pripaja Rusiji?

09:40 - Ruski šef ukrajinske oblasti Herson rekao je u četvrtak da će ta oblast ''uskoro postati deo'' Ruske Federacije.

Ruske snage su postavile de fakto guvernera Vladimira Salda nakon što su početkom marta preuzele kontrolu nad južnim ukrajinskim regionom, piše Moskou tajms.

-Mi gledamo na Rusku Federaciju kao na sopstvenu zemlju jer je pod kontrolom ruskih oružanih snaga i kasnije će biti transformisana u federalni subjekat, napisao je on na zvaničnom Telegram kanalu vojno-civilne administracije koju je postavila Rusija.

-Mi ćemo postati Hersonska oblast Ruske Federacije, dodaje se.

 

Ministarstvo odbrane Rusije prikazalo novi snimak

09:19 - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak borbenog rada posada višecevnih raketnih bacača Grad tokom specijalne operacije u Ukrajini. Na snimku se vidi salva baterije praćena promenom položaja kako bi se izbegla moguća uzvratna vatra.

Kako napominju u resoru, ruske jedinice MLRS Istočnog vojnog okruga uništavaju ljudstvo i tehniku ukrajinskih nacionalista.

 

Američki Senat odobrio do sada najveći paket pomoći Ukrajini

08:57 - Američki Senat odobrio je skoro 40 milijardi dolara pomoći Ukrajini, što je do sada najveći paket hitne pomoći toj državi.

Kako bi stupio na snagu, dokument mora da potpiše i predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden.

Senat je glasao sa 86 glasova za i 11 protiv za paket vojne, ekonomske i humanitarne pomoći, a svih 11 glasova protiv bilo je iz Republikanske stranke.

Predstavnički dom američkog kongresa predložio je zakon 10. maja.

Ukrajinske oružane snage ispalile su šest granata na Petrovski okrug u Donjecku

08:27 - Ukrajinske trupe ponovo su u petak ujutro granatirale Petrovski okrug Donjecka, ispalivši još šest granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (ZCCC).

 

 

Ranije je predstavništvo DNR u ZCCC saopštilo da je Petrovski okrug Donjecka granatiran u 06.55 po moskovskom vremenu, ispaljeno je šest granata kalibra 122 mm.

 

Ukrajinski guverner: U ruskom granatiranju ubijeno 13 civila

08:15 - U ruskom granatiranju istočnog regiona Lugansk ubijeno je 13 civila u prethodna 24 sata, izjavio je danas regionalni guverner Serhij Gajdaj.

On je naveo da je 12 ubijeno u gradu Sevjerodonjeck, gde su, kako je rekao, svi ruski napadi bili neuspešni, preneo je Rojters.

Dodaje se da su ruske snage pokrenule napad u gradu Lisičansk.

 

Bajden: Švedska i Finska imaju našu punu podršku za NATO

08:09 - Švedska i Finska imaju "punu, totalnu podršku" SAD u odluci da se prijave za članstvo u NATO, izjavio je predsednik Amerike DŽozef Bajden.

- Nove članice NATO nisu pretnja nijednoj državi. Dve nove članice sa krajnjeg severa Evrope će samo povećati bezbednost naših saveznika i produbiti našu bezbednosnu saradnju", kazao je Bajden.

 

Bela kuća želi da isporuči Ukrajini protivbrodske rakete

07:56 - Bela kuća radi na isporuci protivbrodnih raketa ukrajinskoj vojsci, kako bi im pomogla da pobede rusku pomorsku blokadu, rekli su američki zvaničnici, dodavši da bi još moćnije oružje, koje može da potopi ruske ratne borodove, moglo da intenzivira sukob.

Tri američka zvaničnika i dva izvora iz Kongresa saopštila su da se dve vrste jakih protivbrodskih raketa, Harpun, koji pravi "Boing", i Nejvl strajk misl, koji pravi "Kongresberg" i "Rajtion tehnolodžis", na razmatranju da se pošalju direktnom pošiljkom Ukrajini, ali preko transfera nekog od evropskih saveznika, koji već kod sebe ima ove projektile.

 

Zelenski: Ruske snage su potpuno uništile region Donbasa

07:27 - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je noćas da su ruske snage potpuno uništile istočni region Donbasa i optužio Moskvu da sprovodi besmislena bombardovanja u trenutku kada je intenzivirala ofanzivu.

 

 

"U Donbasu okupatori pokušavaju da izvrše još veći pritisak. Tamo je pakao i to nije preterivanje", rekao je on u noćnom video obraćanju.

Moskva: Ukrajinske snage granatirale sela na zapadu Rusije

 

07:00 - Sela Dronovka i Aleksejevka u ruskoj Kurskoj oblasti bila su na meti minobacačke vatre ukrajinskih snaga, izjavio je gubernator Roman Starovojt.

On je naveo da je granatiranje zaustavljeno uzvratnom vatrom, da nema žrtava ni materijalne štete, prenosi RIA Novosti.

Kurska oblast nalazi se na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom. Moskva je do sada više puta saopštavala da ukrajinske snage granatiraju naselja u blizini granice dve zemlje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vukoje

22.05.2022 07:08

Ko je ušao? Obzirom da su Putinove snage doživele katasrofalan poraz pri pokušaje prelaska reke. I to na dva mesta.