MOSKVA SAOPŠTILA: Izbavljeni civili zatočeni u železari Azovstalj u Mariupolju
Profimedia

Više od 120 ljudi izbavljeno je iz kompleksa železare Azovstalj i susednih kuća u Marijupolju tokom 30. aprila i 1. maja u sklopu operacije oslobađanja civila zatočenih u marijupoljskoj železari, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi u saopštenju, na inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina izvedena je operacija "oslobađanja civila koje su ukrajinski nacionalisti držali u Marijupolju, u železari Azovstalj", preneo je Ta s s.


Prvog dana, 30. aprila, obližnje kuće je napustilo 25, a kompleks železare 21 osoba, precizira se u saopštenju Ministarstva odbrane koje navodi da se svih 46 osoba dobrovoljno odlučilo da ostane u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Drugog dana operacije, 1. maja, iz kompleksa železare oslobođeno je još 80 civila koje su držali ukrajinski nacionalisti i pruženo im je prenoćište, hrana i potrebna medicinska pomoć, saopšteno je iz ministarstva.

Prema podacima ministarstva, 11 građana oslobođenih 1. maja dobrovoljno je odlučilo da ostane u DNR a 69 civila odlučilo je da ode na teritoriju pod kontrolom kijevskog režima i oni su predati predstavnicima UN-a i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i otišli su u pravcu grada Zaporožja, navodi ruska agencija.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading