UNIŠTEN UKRAJINSKI S-300 U ruskom bombardovanju uništeno 23 oklopnih vozila, izbačeno iz stroja više desetina pripadnika VSU
Foto: Youtube/Printscreen

-Udarima Kalibra u rejonu stanice Meliorativnoje, uništena je grupacija neprijateljskog ljudstva veličine bataljona, sa oružjem i vojnom opremom, kazao je Konašenkov i dodao da je pogođen i uništen ukrajinski S-300 kod Novoselke.

U izveštaju se navodi i da je u rejonu Aleksandrovke uništeno komandno mesto i rejon koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike. Eliminisano je do 80 militanata i do 23 jedinice oklopnih i drugih vozila.

Konašenkov je rekao i da je Operativno-taktička avijacija pogodila 58 vojnih objekata Ukrajine, uključujući 4 komandna mesta.

Rat u Ukrajini, 58. dan - Alo.rs


- Raketne trupe i artiljerija su tokom noći izvršile 1285 vatrenih zadataka i tom prilikom uništili 9 skladišta goriva i 37 komandnih mesta, kazao je general Konašenkov

 
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, ruske trupe su uništile 520 ukrajinskih dronova i preko 240 aviona i helikoptera, izjavio je u petak portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, kako je saopšteno u izveštaju MO Rusije uništeno je: 140 aviona, 106 helikoptera, 520 bespilotnih letelica, 257 protivvazdušnih raketnih sistema, 2448 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 271 instalacija višestrukog lansiranja. raketnih sistema, 1.062 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 2.289 jedinica specijalnih vojnih vozila.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading