MARIJA ZAHAROVA: Zapad bi da oblikuje Balkan prema svojim šablonima!
EPA

Kako kaže, Zapad nastoji da preformatira Balkan po sopstvenim merilima.

„Odlučno osuđujemo unilateralna personalna ograničenja uvedena članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i brojnim zvaničnicima te države“, navodi se u saopštenju portparolke objavljenom na sajtu MIP-a.

Prema njenim rečima, takva praksa nezakonitih sankcija najmanje može da osigura realizaciju pozitivne agende, da jača poverenje, međunacionalnu slogu, mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i regionu u celini.

NAPADNUT GRANIČNI PUNKT U RUSIJI Služba bezbednosti podnela najnoviji izveštaj: Rat stigao na naše granice - Alo.rs

„Očigledno je da Zapad, sprovodeći takvu zlonamernu i destruktivnu politiku, teži samo jednoj stvari, a to je da preoblikuje Balkan po sopstvenim šablonima nanoseći štetu nacionalnim interesima zemalja regiona, da pod izmišljenim izgovorima elimiše sve neistomišljenike i one koji se ne slažu sa zapadnom neokolonijalnom politikom“, ocenila je Zaharova.

VALUTNO TRŽIŠTE PRIPREMITI ZA PROMENE Putin: Partneri su priznali - Alo.rs

Moskva je, kako kaže, uverena da je Balkan teritorija ravnopravne saradnje, a ne konfrontacije i svođenja računa.

S tim u vezi, Rusija apeluje na sve spoljne učesnike da odustanu od egoističnih pristupa i da se vrate konstruktivnoj saradnji, dodala je portparolka.

Velika Britanija je u ponedeljak saopštila da je uvela sankcije srpskom članu Predsedništva BiH i lideru SNSD Miloradu Dodiku i predsednici RS Željki Cvijanović zbog, kako se navodi „pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine“.

Lavrov upozorio na perfidne ciljeve Zapada - Alo.rs

Ranije je kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri američkom Ministarstvu finansija uvela sankcije Dodiku i banjalučkoj Alternativnoj televiziji zbog, kako se navodi, aktivnosti i pretnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.

Komentari (0)

Loading