AMERIKA NAJAVILA NAPADE NA MOSKVU I SANKT PETERBURG! SAD upozorila svoje građane: SPREMITE SE ZA ODLAZAK!
Foto: Pixabay

Američka diplomatska misija u Rusiji upozorila je u nedelju na potencijalne "napade" na hotele, stanice metroa i druga mesta u većim gradovima Rusije, prenosi RT.

Rusija razvija hipersonični MIG-41! (VIDEO) - Alo.rs

SAD su ove tvrdnje pripisale neodređenim "medijskim izvorima" i upozorile američke građane da pripreme "planove za evakuaciju", ali je rusko ministarstvo spoljnih poslova dovelo u pitanje uzbunu Vašingtona.

- Prema medijskim izvorima, postoje pretnje napadima na tržne centre, železničke i metro stanice i druga javna mesta u glavnim urbanim oblastima, uključujući Moskvu i Sankt Peterburg - navodi se u poruci američke misije u Rusiji. Pored navodnih pretnji, Amerikanci su upozoreni na "pojačane tenzije duž ruske granice sa Ukrajinom".

Vladimir Putin zbunio Ameriku - Alo.rs

SAD više od nedelju dana savetuju Amerikance da ne putuju u Rusiju, a ako su u nevolji, da zatraže pomoć američke ambasade ili konzulata.

Priroda navodne pretnje je nejasna i nije jasno na koje "medijske izvore" se upozorenje odnosi. U postu na Telegramu, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pitala je da li je ambasada obavestila ruske vlasti o ovoj navodnoj pretnji, a ako nije, "kako ovo treba razumeti?"

Oznaka Z na ruskim tenkovima - Alo.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading