PRE ĆEMO SMENITI OVU VLADU NEGO DOZVOLITI DA SE POPIS NE ODRŽI Mandić oštro udario po Krivokapiću: "Izgovori su ti jadni"!
EPA/BORIS PEJOVIC

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da su jadni izgovori crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića za najavljeno odlaganje popisa stanovništva i nepotpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

– Ako smatra da je problem što nije donešen Zakon o popisu, a njegov tekst je bio spreman još u martu, neka ga Vlada dostavi Skupštini, Demokratski front će prekinuti bojkot i glasati za njegovo usvajanje. On, međutim, to ne želi, već želi da odloži popis na kojem bi se znatno više građana izjasnilo da su Srbi. Popis mora da se održi jer nam je neprihvatljivo da nema popisa – rekao je Mandić u jutarnjem programu TV Pink.

Govoreći o nepotpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom lider DF-a kaže da Krivokapiću niko ne veruje i da se više ne zna šta je on poslao Patrijaršiji u Beograd, prenosi DAN.

– Skandal koji je napravio odlazeći u Patrijaršiju i nepotpisivanje Temeljnog ugovora, pretvorio je od gotovinu u veresiju. Bojim se radi o novom Krivokapićevom potezu kojim želi da ovaj važan ugovor uopšte ne bude potpisan. Nepovjerenje je veliko. Plašim se da će odustati od svakog teksta koji bi bio prihvatljiv za naše arhijereje -rekao je Mandić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading