PAO NA DNO Bakir Izetbegović dao najjadniju izjavu posle novih srpskih odluka
Alo

"Tada bi svi išli na kolektivne godišnje odmore, faktički parlamentarci, članovi Vijeća ministara, tako da je august svakakako bio mjesec vakuma u radu. Pomjerili su to za sedam dana, tako da će vjerovatno taktizirati da vide mogu li šta dobiti u narednih 40 dana, a onda će se u septembru sve nastaviti. Koje je to pravo ugroženo srpskim predstavnicima? Pravo da negiraju genocid, pravo da slave ratne zločince, pravo na jedan aparthejd koji živimo u RS. U RS imamo 20 posto nesrba, a samo je tri posto na rukovodećim funkcijama. U RS je Bošnjacima zabranjen Bosanski jezik, u RS se osveštavaju, dakle imaju srpske slave pravoslavne, državne institucije, škole. Oni misle da su ugroženi?", pita Izetbegović.

"Kažu da bi željeli da se dogovorimo, da se ništa ne nameće. Sve možemo da se dogovorimo, ovo sve što sam nabrojao i još mnogo toga. Jedno vrijeme će da prave krizu i onda će da odustanu, jer nisu u pravu", kazao je Izetbegović.

Podsećamo, nakon današnjeg sastanka predsednika parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Incka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja nepostojećeg genocida doneseno je pet zaključaka među kojima je i onaj o bojkotu srpskih predstavnika u radu institucija BiH.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ivan

27.07.2021 00:11

Kako te nije sramota da koristiš više te žrtve kako bi naudio nekom drugom narodu?! Ostavi te ljude tamo (pokojnike) više na miru. U grobu se prevrću kada vide za kakve gadosti vam je poslužilo njihovo stradanje!. Milu Đukanoviću ste orden dali pre neku nedelju kada se poklonio žrtvama, a u njihovom stradanju je bio saučesnik. A kada vam je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavljivao saučešće uz duboki naklon svim Srebreničkim žrtvama hteli ste da ga linčujete! Sram vas bilo! Niko od kraja rata do tada nije učinio takav korak ka pomirenju i nikad niko nije napravio takav potez ka pomirenju (a koji će ući u istoriju) kada vam je u doba najveće epidemiološke krize ponudio spas (vakcine) da njima spasete svoju decu i svoje porodice! Sve što vam dolazi iz sveta dolazi vam na propast! I vama a i nama preko vas za svih ovih 25-30 godina . A ruku humanosti i istinskog pomirenja dao vam je jedino Vučić, ali vašoj mržnji nema kraja! I doći će vreme kada će shvatiti i u Evropi i u svetu da vašu mržnju ne mogu da utole, i da ste aždaja čiji će apetiti i gramzivost progutati i Europi samu. Vi nemate mudrosti da shvatite veličinu dobrog dela i da se u svetu nije pojavio niko ko je uradio takvu ontologisku stvar za ove prostore kao što je to uradio Vučić. E to je potez za Nobelovu nagradu, to je ono na čemu su trebali da rade a nisu osim njega! Koliko vam još Incha treba , On je heppo kocka, gorivo vaše mržnje

Zoran

27.07.2021 01:40

Ovaj paranoicni.mucenik.samo.laprda kao intelektualno.limitiran i. Od Boga obelezen