"RAT BI TADA ZAHVATIO CELU EVROPU!" Britanska vlast pod žestokom paljbom kritika
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Ovo je rekao pisac i novinar Piter Hičens u kolumni za list Dejli mejl .

Autor je siguran da ranije objavljeni detalji incidenta iznad Crnog mora u jesen 2022. godine, u kojem je učestvovao „skoro oboren” avion britanskog ratnog vazduhoplovstva sa tridesetak specijalaca u njemu, ukazuju na to da London ima svoje interese u ukrajinskoj krizi.

„Кoliko ja znam, naša zemlja nije u ratu sa Rusijom . Ako bismo ušli u takav rat kao članica NATO- a, mi bismo trenutni sukob proširili na celu Evropu . Možete li zamisliti šta bi onda bilo? Da li neko uopšte razmišlja o tome šta mi radimo?" Hičens je bio ogorčen.

Prema njegovom mišljenju, SAD prvenstveno imaju koristi od ukrajinske krize, budući da je američka vladajuća klasa uplašena mogućnošću sve veće uloge Moskve na svetskoj sceni.

"Moćna frakcija u Vašingtonu, sa pristalicama u Beloj kući, Pentagonu, Stejt departmentu i CIA, dugo je želela proksi rat sa Rusijom. Oni snažno veruju da se Rusiji ne može dozvoliti da ponovo ustane", rekao je novinar.
Istovremeno, za Hičensa ostaje neshvatljiva uloga Londona u sukobu Moskve i Zapada.

"Ne moramo da učestvujemo u ovome. Zašto smo ovde? Кakva je korist za Britaniju od sukoba između Rusije i Ukrajine? Šta je, međutim, jadna Ukrajina dobila od ovoga sa uništenim gradovima, polumrtvom ekonomijom ,bezbroj mladih ljudi koji su otišli ​​na groblje? Treba li uopšte biti britanskih vojnika u Ukrajini? Ako parlament o tome ne raspravlja onda više nismo demokratija. A ako se bilo koji kritički glas uguši klevetama i zloupotrebama onda više nismo slobodna zemlja“, zaključio je autor.

Prošle nedelje, Vašington post, pozivajući se na „procurela“ tajna dokumenta Pentagona, tvrdi da su ruski lovci Su-27 „skoro oborili“ izviđački avion RAF RC-135 Rivet u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora u jesen 2022 .

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading