MILO GUBI GRAD NA MORAČI? Nikad neizvesniji ishod lokalnih izbora u Podgorici koji se održavaju u nedelju
Foto: Alo/ilustracija

Nedeljni izbori će prema prognozama analitičara do sada biti najneizvesniji. Da li će serija poraza DPS na lokalnim izborima u Nikšiću, Herceg Novom, Mojkovcu, Beranama, Cetinju i Ulcinju biti nastavljena ili prekinuta? Sa padom čvrstog uporišta DPS, po oceni analitičara Vladimira Vukićevića, definitivno bi se zapečatila politička sudbina Đukanovićeve stranke.

- DPS je duže na vlasti u Podgorici nego na republičkom nivou, pa se s pravom izbori u Podgoricu i smatraju "bitkom svih bitaka". Đukanović je svestan da su mu izbori u Podgorici poslednja šansa da opstane na političkoj sceni, pa je zbog toga i okupio sve satelite, lažne NVO aktiviste i tzv. građanske inicijative na jednu koalicionu listu, čime je na određeni način i olakšao posao demokratskim snagama, koje su, sve listom, jasno stavile do znanja da nakon izbora neće ulaziti ni u kakve postizborne aranžmane sa DPS, ocenjuje Vukićević.

Milan Knežević: Krivokapićev tim ukrao 11.2 miliona evra! - Alo.rs

Inače, lokalni izbori u Podgorici odvijaće se pod novim okolnostima. Zbog izdvajanja Zete iz gradske opštine, umesto 61, biraće se 58 odbornika u Skupštini glavnog grada.

Nosilac liste DPS je aktuelni gradonačelnik Ivan Vuković, Demokratskog fronta bivša ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, Evrope sad Jakov Milatović, SNP Nebojša Vuksanović, Demokrata, Ujedinjene i Demosa - Danilo Šaranović, Građanskog pokreta URA Luka Rakčević. Na listi DPS su dve socijaldemokratske partije, stranke manjinskih naroda i Građanska inicijativa "21. maj". Pravo glasa na izborima u Podgorici imaće više od 143.000 građana.

Pored Podgorice, 23. oktobra održaće se izbori u još 13 opština - Pljevljima, Rožajama, Plavu, Tivtu, Budvi, Plužinama, Žabljaku, Bijelom Polju, Šavniku, Baru, Danilovgradu, Kolašinu i Zeti.

"TAJNI" CENT

Lider DPS Milo Đukanović je poručio da je spreman da se povuče iz političkog života kada prvi put u inostranstvu ili zemlji bude pronađena neka njegova skrivena kompanija preko koje je, kako kaže, prao nepostojeći novac.

- Kada prvi put pronađu jedan cent skrivenog novca u domaćim ili inostranim bankama - poklanjam ga Dritanu Abazoviću - poručio je Đukanović.

VUKOVIĆ NIJE GRADONAČELNIK!

Upravni sud poništio je odluku Skupštine glavnog grada kojom je 5. jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković. Sud je presudio da nije utvrđeno na koji vremenski period se Vuković bira na mesto gradonačelnika i da je izabran pre isteka prethodnog mandata. Tužbu protiv Skupštine Podgorice je Upravnom sudu predao odbornički klub Demokratske Crne Gore.

Predsednik Skupštine glavnog grada Đorđe Suhih zakazao je za danas sednicu lokalnog parlamenta na kojoj će se obaviti izbor gradonačelnika!

POLICIJA NAŠLA BIRAČKE SPISKOVE

U podgoričkom naselju Konik policija je pronašla izborni materijal nakon pretresa porodičnih kuća Edvina i Elvisa Škrijelja i Tanje Lekić. Svi oni su, navodno, aktivisti Demokratske partije socijalista.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading