DIL SA AMERIKANCIMA? Milan Knežević: Krivokapićev tim ukrao 11.2 miliona evra!
Foto: Printscreen RTCG

Specijalno državno tužilaštvo trebalo bi da ispita kupovinu dva „embrajera”, za šta je kompanija „To Montenegro” dala 21,8 miliona dolara, rekao je novinarima Milan Knežević, predsednik DNP-a i jedan od lidera Demokratskog fronta.

Naveo je da, na osnovu dokumentacije koju poseduje, osnovano sumnja da je „neko od nadležnih u kompanijama ’To Montenegro’ (TO) i ’Montenegro erlajns’ (ME), ali i vladi Zdravka Krivokapića, na taj način oštetio državu najmanje za 11,2 miliona dolara”. Dodao je: „Krivokapićev tim je sebi obezbedio, pošto sumnjam da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi, najmanje 11,2 miliona dolara, ili bolje reći – nisu obezbedili, nego ukrali”.

SBB ukida TV Prvu i B92! - Alo.rs

Kako je rekao Knežević, „raskid ugovora s ’Džikasom’, potpisao je izvesni Ficdžerald, u ime ’Montenegro erlajnsa’ Nikola Vukelić, a u ime Vlade Crne Gore nema potpisnika”.

„Vlada u tom trenutku ne postoji i niko ne potpisuje raskid o zakupu ugovora u njeno ime, a ugovor je raskinut 17. februara. Tog dana novoosnovana kompanija ’To Montenegro’ iskazuje želju da kupi te avione i to iskazuje gospodin Filip Radulović, tadašnji predsednik Upravnog odbora TM i gospodin Todorović, koji je bio izvršni direktor i sad oni kupuju ove avione, koje inače koristi ME za 21 milion i 800.000 evra od ’Džikasa’, umesto da budu kupljeni za 10,6 miliona, ako bi se odbilo 11,2 miliona evra koji su uplaćivani za održavanje”, poručio je Knežević.

Naime, Knežević veruje da su ova dva aviona, kupljena od američke kompanije „Džikas”, mogla da budu plaćena jeftinije, „ako bi se odbilo 11,2 miliona dolara koji su uplaćivani za održavanje dok su avioni bili u vlasništvu kompanije ME”.

„Pokojni ’Montenegro erlajns’ (čiji radnici već mesecima štrajku zbog likvidacije te kompanije), imao je ugovor o zakupu dva aviona tipa ’embrajer 195’ i uz to imao je i održavanje.

Eskobar preneo Prištini poruku iz Vašingtona, stigla ponuda koja se ne odbija! - Alo.rs

Vlada Crne Gore Zdravka Krivokapića formirala je novu avio-kompaniju ’To Montenegro’, koja saopštava da hoće da kupi ova dva ’embrajera’ koje je koristio pokojni ME”, kazao je Knežević. On ističe da „gospoda iz novoosnovane kompanije TM kupuje avione bez motora i treba da plate još tri miliona evra za jedan motor i 600.000 za drugi”.

„Onda dođemo do podatka da su avioni, umesto da budu plaćeni 10,6 miliona dolara, plaćeni 21 milion i 800.000 dolara i, uz onih dodatnih 11,2 miliona dolara i dodatnih 3,6 miliona za motore – dolazimo do podatka da su građani za dva ’embrajera’ stara 15 godina izdvojili oko 36 miliona i 600.000 dolara”, konstatovao je Knežević. „Za taj iznos, prema procenama stručnjaka, mogli smo da kupimo četiri ili pet aviona istog tipa”.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading