"SMRT AMERICI" Snimak iz Irana obišao svet (VIDEO)
Printscreen

Iranski poslanici iskazali su na današnjoj sednici parlamenta vernost vrhovnom verskom vođi Islamske Republike, ajatolahu Aliju Hamneiju.

Poslanici, su na sednici parlamenta uzvikivali "Smrt Americi", "Krv u našim venama je poklon našem lideru" i "Hvala, hvala, policija", dok su se istovremeno održavali antivladini protesti širom Irana nakon smrti 22-godišnje Iranke Mahse Amini u policijskom pritvoru, javili su iranski državni mediji, a prenosi Rojters.

Hamnei nije komentarisao proteste koji su počeli na sahrani mlade Iranke 17. septembra i brzo se proširili na 31 iransku provinciju, uz učešće svih slojeva društva, uključujući etničke i verske manjine.

Uprkos sve većem broju poginulih i snažnom odgovoru snaga bezbednosti koje koriste suzavac, palice, a u nekim slučajevima i bojevu municiju, Iranci nastavljaju da protestuju.

 

 

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama mogu se videti demonstranti koji su danas protestovali u nekoliko gradova kao što su Kermanšah, Širaz i Mašhad i uzvikivali: "Nezavisnost, sloboda, smrt Hamneiju".

Tokom poslednje dve nedelje hiljade Iranaca protestovalo je na ulicama iranskih gradova zbog smrti Mahse Amini koju je pritvorila policija za moral u glavnom gradu Teherana jer navodno nije propisno nosila obavezni hidžab.

 

 

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading